Een citytrip naar Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is altijd een goed idee. Het is niet zo heel erg ver van België, en met de trein of het vliegtuig ben je er zo. Het is dus de perfecte locatie voor een weekendje weg met je geliefde, familie of vrienden.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Berlijn is een stad die je het hele jaar door kunt bezoeken, vooral omdat er altijd wel iets te doen is. Denk aan feestjes, maar ook aan culturele voorstellingen, musea en geschiedenis gerelateerde bezienswaardigheden.

Hoewel je weet dat het altijd leuk is om Berlijn te bezoeken, is het fijn om te weten welk klimaat je kunt verwachten. Op deze manier weet je wat voor kleding je in moet pakken, en ook welke activiteiten juist wel of niet mogelijk zijn. Om je hier alvast zo veel mogelijk informatie over te geven, hebben we dit artikel geschreven. 

In de zomer naar Berlijn

Gedurende de zomermaanden is het extra druk in het bruisende Berlijn. Mensen van alle hoeken van de wereld komen deze geschiedenisrijke stad bezoeken. Het is van juni tot en met augustus vaak heerlijk weer in Berlijn. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 20 en 25 graden, maar kunnen ook hoger oplopen. ‘s Nachts koelt het af, waardoor het vroeg in de ochtend vaak nog lekker fris is. Perfect dus voor een wandeling of een bezoek aan een bezienswaardigheid. 

Er is altijd wel wat kans op regen, ook in de zomer. Een kleine paraplu in je tas, of een regenjas, is dus geen overbodige luxe. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een dagje te gaan winkelen, of een museum te bezoeken, wanneer het regent. Wanneer de zon schijnt ligt de UV-index al snel tussen de 6 en 8. Ook in mei is deze vaak al redelijk hoog. Een petje, zonnebril en zonnebrandcrème horen dus ook bij je bagage.

In de zomer zijn de geschiedenis gerelateerde bezienswaardigheden extra populair. Je kunt deze natuurlijk ook in de winter bezoeken, maar het is fijner op een droge en zonnige dag. Denk hierbij aan de Berlijnse muur, de voormalige grensovergang Checkpoint Charlie en de diverse atoombunkers. Als je niet zo van de drukte houdt is het slim om deze plaatsen in de zomerperiode te vermijden. Soms wordt er nogal gedrongen, en vooral met kleine kinderen of oudere mensen is dat niet fijn. Je kunt er ook voor kiezen vroeg op de dag te gaan, dan is het nog wat rustiger en kun je alles beter bekijken.

De herfst en lente in Berlijn

Tijdens deze twee seizoenen is het een stuk rustiger in de stad dan in de zomer, al komen er alsnog aardig wat toeristen. De temperaturen liggen tussen de 10 en 15 graden, met soms een uitschieter op een zonnige dag. Dit zijn de beste periodes als je veel bezienswaardigheden wil bekijken zonder al te lang in de rij te staan. 

Let er wel op dat de kans op regen wat groter is in de herfst en lente dan in de zomer. Ook kan het in november maar ook in maart soms flink koud zijn. Bekijk voor je vertrek de weersvoorspellingen, en neem voor de zekerheid een winterjas, sjaal en andere warme kleding mee. Goed aangekleed zul je volop genieten, en veel leren over de rijke geschiedenis van de stad.

De winter in Berlijn

Berlijn winter

Van december tot en met februari is het koud in Berlijn. Overdag zullen de temperaturen net boven het vriespunt liggen, maar ‘s nachts duiken ze regelmatig onder de 0. De zon schijnt niet zo veel, en een regenbui (of sneeuwbui) is niet uitgesloten. Als je niet zo van dit koude weer houdt, is dit niet de beste periode voor een citytrip naar Berlijn.

Toch is er ook in de winter genoeg te doen in de stad. Ten eerste zijn er geweldige kerstmarkten en gerelateerde activiteiten en evenementen in december. Met een glaasje lekkere Glühwein wordt je al snel weer warm. 

Ook kun je (eenmaal warm aangekleed) een wandeling maken langs de Spree of in Volkspark Friedrichshain. Vooral wanneer er een dun laagje sneeuw ligt zorgt dit voor romantische momenten. En ga je met kinderen naar Berlijn in de winter? Dan is het helemaal leuk wanneer er sneeuw ligt. Zo kunnen ze met Berlijnse leeftijdsgenootjes sleeën en rodelen in bijvoorbeeld het Görlitzer Park, het Mauerpark of het Volkspark am Weinbergsweg.  

Uiteraard zijn ook de vele musea in de winter geopend. Zo is er het Joods Museum, het Stasi-museum of het Duits Historisch Museum om maar een paar namen te noemen. 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be