Europa zit vol met prachtige plekken om te bezoeken tijdens een citytrip. Zowel dicht bij huis, zoals in België of Duitsland, als in andere delen van Europa zoals Italië of Portugal, vind je prachtige bestemmingen voor een citytrip. Een mooie stad kun je vaak in een paar dagen helemaal bekijken. Als je voorafgaand aan je trip uitzoekt welke hoogtepunten van de stad je graag wil zien, kun je een plan maken om dit tijdens jouw trip te bezoeken. Er zijn verschillende manieren om je tijdens de trip te verplaatsen in de stad, om zo van de ene naar de andere plek te gaan. Zo kun je een auto huren of gebruik maken van het openbaar vervoer, maar een vervoersmiddel dat de afgelopen jaren onder citytrippers enorm populair is geworden, is de fiets. Een fiets is namelijk een ideaal vervoersmiddel om snel en gemakkelijk door een stad te gaan. Wij zetten de voordelen van het gebruiken van een fiets om een stad te ontdekken voor je op een rij.

Snel van A naar B

Een fiets kan natuurlijk minder snel met dan bijvoorbeeld een auto of een bus, maar toch ben je met een fiets vaak sneller op je bestemming dan met een auto of bus. Met een fiets heb je namelijk het voordeel dat je minder last hebt van de drukte. Zeker in drukke, grote steden is het vaak druk in het centrum van de stad. Wachten voor stoplichten, achter aansluiten in de file of simpelweg langzaam rijden omdat het druk is op de weg, dat is met een fiets niet nodig. In tegenstelling tot het gebruik van het openbaar vervoer hoef je ook geen rekening te houden met wachttijd. Waar je op een bus, trein of metro nog wel eens moet wachten, kun je met een fiets gaan en staan waar je maar wil, op de momenten dat jij het wil.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Kosten besparen

De kosten van een fiets zijn vaak een stuk lager dan wanneer je andere vervoersmiddelen gebruikt. Als je een paar dagen in een grote stad bent en je wil een auto huren, dan ben je al snel meer dan 100 euro kwijt. Daar komen de prijs voor brandstof en verzekeringen nog bovenop. Ook de prijs van openbaar vervoer kan hoog uitpakken, afhankelijk van hoeveel je het openbaar vervoer gebruikt. Bij het gebruiken van een fiets kun je voor twee opties kiezen. Als je met de auto naar je bestemming gaat kun je je eigen fiets gebruiken. Vlieg je naar het buitenland, dan kun je ter plekke een auto huren. De kosten van het huren van een fiets verschilt per stad en per type fiets dat je huurt. Zo kun je een stadsfiets huren, maar is het ook mogelijk om op een elektrische fiets door de stad te fietsen of kun je een hippe urban fiets gebruiken. Alles kan, omdat het aanbod van huurfietsen in de grote steden alsmaar groter wordt.

Duurzaam en gezond

Comfortabel reizen is voor veel toeristen belangrijk, maar ook duurzaamheid en gezondheid is prima te combineren met een citytrip. Het verkennen van een stap op een fiets is namelijk erg duurzaam. Een extra auto in het centrum van de stad zorgt natuurlijk voor extra uitlaatgassen, wat niet goed is voor het milieu. Steeds meer steden verbieden bovendien auto’s in de binnenstad, waardoor men bij voorbaat al op zoek moet naar een ander alternatief om door de stad te reizen. Naar duurzaamheid is ook gezondheid een belangrijk thema waar de fiets aan kan bijdragen. Je kunt veel kilometers maken in een paar dagen op de fiets, en zo volop calorieën verbranden en aan je conditie werken. Zo kun je in de avond zonder schuldgevoel een lekkere pizza eten.

Als je een paar dagen in een mooie stad bent, wil je natuurlijk de tijd zo efficiënt mogelijk invullen. In een paar dagen elke hoek van de stad bekijken is een lastige opgave, maar de mooiste plekjes uitzoeken is daarentegen goed te doen. Je zult merken dat het fietsen door de stad een prachtige manier is om dit te doen. Zeker in bestemmingen waar het lekker weer is, zul je elke kilometer op de fiets gaan genieten. Dus of je nu de mooiste plekken van Barcelona wil zien, een weekendje Londen gaat beleven of je wil het mooie Genua ontdekken, overweeg om alles met de fiets te doen. Zoals hierboven beschreven is het een snelle manier van vervoeren, het is een goedkope optie en daarnaast erg duurzaam.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be