Flamenco Biennale

Flamenco Biennale

Laat je onderdompelen in de flamenco tijdens het tweejaarlijks festival Flamenco Biennale. Maak kennis met de Spaanse dans- en muziekstijl tijdens een spetterend optreden bestaande uit maar liefst 70 verschillende shows! Wil je een ticket bemachtigen? Reserveren is de boodschap!

Adres
los Reales Alcazares
Sevilla
Web
http://www.labienal.com/en/
Feria de Abril

Feria de Abril

Ben jij klaar voor het grootste evenement van Spanje? De Feria de Abril was in de 19de eeuw oorspronkelijk een vee- en handelsmarkt. Stilaan maar zeker groeide de Feria de Abril uit tot een dansspektakel boordevol Andalusische tradities. Flamenco, sherry en overheerlijke tapas maken het feest compleet!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Binnenstad van Sevilla
Web
http://feriadesevilla.andalunet.com/?lang=en

Semana Santa

Semana Santa

Semena Santa vindt plaats in de week van Pasen en is één van de grootste Katholieke festiviteiten die de stad rijk is. In deze week doen verschillende broederschappen boete. Ze herdenken hierbij het lijden van Christus tijdens een ware boeteprocessie. In totaal zijn er een 60-tal broederschappen, deze zijn dus goed voor evenveel processies. Tijdens hun tocht doorheen de stad voeren de broederschappen twee karren met zich mee. Op de ene kar is Jezus aan het kruis te zien, de andere vertoont Maria. Die week is een erg drukke week voor Sevilla. Naast de vele participanten komen ook heel wat toeristen af op de stoet. Hou hier dus zeker rekening mee tijdens het plannen van je citytrip!

Adres
Kathedraal van Sevilla
Av de la Constitución
Sevilla
                                                                              Web
                                                                              http://www.semana-santa.org
Velá de Santa Ana

Velá de Santa Ana

Eind juli vindt er in de wijk Triana een heus feest plaats. Het wijkfeest was oorspronkelijk een bedevaart maar groeide doorheen de jaren uit tot een feest. Alle bars en restaurantjes worden uitbundig versiert en in de straten van de wijk worden feesthutjes geplaatst. In deze week wordt heel veel gedanst en gedronken in Triana. Daarnaast vind je er ook tal van activiteiten en wedstrijden waaraan je kan deelnemen. Als je tijdens de feestweek van Triana in Sevilla bent, moet je dus gewoon de sfeer eens gaan opsnuiven!

Adres
Calle Betis
Sevilla
Web
http://www.velasantaana.sevilla.org/
Kerstmarkten in Sevilla

Kerstmarkten in Sevilla

Kerst anders? Het centrum van Sevilla is elk jaar sprookjesachtig verlicht. In het hart van de stad vind je verschillende gezellige kerstmarktjes. Smul van geroosterde kastanjes terwijl je langs de kerstkramen slentert.
H-e-e-r-l-i-j-k!

Adres
In het centrum van de stad

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be