Andorra ligt in de Pyreneeën. Het ligt tussen Frankrijk en Spanje, maar maakt geen deel uit van de Europese Unie. Desondanks betaal je er toch met de euro. De officiële taal in Andorra is Catalaans.

Het klimaat in Andorra

In Andorra heerst zowel een gematigd zeeklimaat als een hooggebergte klimaat. Door de bergen rondom, blijft slecht weer er vaak hangen. Daardoor kan het er soms dagen aan een stuk slecht weer zijn. In de winter valt er heel wat sneeuw en vooral ’s nachts kan het er serieus koud worden. Dat maakt Andorra ook tot een fantastisch skioord.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Andorra-la-Vella

Andorra-la-Vella is de hoofdstad van Andorra. Er wonen iets meer dan 25.000 inwoners en dat maakt het ook meteen de grootste stad van het land. Andorra-la-Vella staat vooral bekend voor z’n belastingsvrije winkels waar je heel goedkoop alcohol en tabak kan kopen. Een prachtig gebouw is de Sint-Columbakerk. Die werd in de 9de eeuw gebouwd in een preromaanse en romaanse stijl. 

La Massana

In de parochie La Massana kan je de Sint-Christoffelkerk gaan bezoeken. Als je er op 10 juli heen gaat, kan je er je wagen laten inwijden. Dan wordt de heilige Christoffel er namelijk vereerd, de patroonheilige van automobilisten.  

Ordino

Ordino is de derde parochie in Andorra en heeft een oppervlakte van ongeveer 90 vierkante meter. In deze parochie bevindt zich ook het Sorteny Nature Park. Je vindt er meer dan 800 soorten bloemen en planten waarvan sommige enkel in de Pyreneeën voorkomen. Er zijn ook enkele koper- en ijzermijnen te vinden. Bij die mijnen zijn restaurantjes en hutjes om eventueel te overnachten ter beschikking. 

Skidorp Soldeu

Soldeu is een echt skidorpje met zo’n 205 kilometer aan pistes. Er is een kabelbaan die je van in het dorp naar een hoogte van 2.250 meter brengt. Zoals in de rest van Andorra is de taal er Catalaans, maar aangezien er veel Britse en Ierse toeristen komen, wordt er zo goed als overal ook Engels gesproken. 

Volksdansen in Sant Julià de Lòria

Als je in Andorra bent, moet je zeker ook eens de volksdansen proberen te dansen. De contrapàs en de marratxa zijn 2 authentieke Andorraanse volksdansen. Vooral in de stad Sant Julià de Lòria ben je hiervoor aan het juiste adres. Daar is ook de Sint-Romanuskerk zeker een bezoekje waard. Die werd in de 17de eeuw gebouwd en in 1964 gerestaureerd.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be