Gran Canaria vormt, samen met Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura en La Palma de Canarische eilanden. Het ligt in de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko maar is bestuurlijk gezien onderdeel van Spanje. Hierdoor is het ook onderdeel van de Europese Unie. Dit, gecombineerd met het aangename klimaat, maakt Gran Canaria een van de populairste Europese vakantiebestemmingen. Maar wat kun je qua klimaat verwachten bij een bezoek aan dit eiland?

Gran Canaria in de zomermaanden

Op Gran Canaria is er niet vaak een dag zonder zon te vinden. Het zuiden van het eiland heeft zelfs meer dan 320 dagen zon per jaar. In het voorjaar loopt de temperatuur langzaam op en komt uiteindelijk, in de zomer, uit tussen de 25 en 31 graden. Ook heeft het eiland veel zonuren; tussen april en september heeft het eiland minimaal 8 zonuren per dag en augustus en september zijn de warmste maanden. Door de constante hoge temperatuur is ook de zeewatertemperatuur zeer aangenaam. Hierdoor kun je elke dag genieten van de zee en het strand. De enige uitzondering hierop is wanneer een oostelijke luchtstroom zeer warme lucht uit de Sahara met zich meeneemt. Op deze dagen kan het zo’n 40 graden worden en wordt het eiland bedekt met woestijnzand. Gelukkig komt dit niet vaak voor.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Als je graag op een zonovergoten vakantie wil gaan is augustus de beste maand om naar Gran Canaria te gaan. Dit is namelijk de maand met de minste neerslag en de hoogste gemiddelde dagtemperatuur.  

Gran Canaria in de wintermaanden

In het najaar is er nog steeds heerlijk strandweer op het eiland. De zon schijnt dan nog steeds en omdat het ‘s nachts niet veel afkoelt is ook het zeewater nog steeds een aangename temperatuur. Voor mensen die van zwemmen of andere watersporten houden is Gran Canaria sowieso een ideale bestemming. Ook in de winter blijft de temperatuur van het water namelijk met zo’n 19 graden prima om in te zwemmen.

In de wintermaanden blijft de temperatuur op het eiland meestal tussen de 15 en 22 graden. In deze periode kan er af en toe een sub tropische regenbui vallen maar daarna schijnt snel de zon weer. Laat dit je dus zeker niet weerhouden van een bezoek aan dit prachtige eiland. De koelste maand met de meeste neerslag is december. Hier liggen de temperaturen echter nog steeds tussen de 16 en 22 graden.

Kortom, als je op zoek bent naar een zonnige, Europese vakantiebestemming waar je ook in de winter kunt genieten van de zon en zee is Gran Canaria de ultieme bestemming.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be