Kathedraal en Giralda toren

Kathedraal en Giralda toren

Na de Sint Pieter kerk in Vaticaanstad en de St Paul’s Cathedral in Londen is de kathedraal en de Giralda toren van Sevilla de op 2 na grootste kathedraal ter wereld. Naar verluidt zouden hier de beroemde Ferdinand de Heilige, Alfons de Wijze en Christoffel Columbus begraven liggen. De oorspronkelijke Moorse minaret, Giralda, is het bekendste onderdeel van dit indrukwekkend monument en doet nu dienst als klokkentoren. Aarzel vooral niet de steile helling te beklimmen en een adembenemend uitzicht over Sevilla te aanschouwen!

Adres
Avenida de la Constitución
Sevilla

Real AlcázarReal Alcázar

Real Alcázar is dé toeristische trekpleister van Sevilla. In dit indrukwekkend koninklijk paleis volgt de ene adembenemende patio de andere op. Aanschouw prachtige kunstwerken en laat je met verstomming slaan door de Moorse mudéjar stijl. Kortom, dit monument staat niet voor niets op de Werelderfgoed lijst van UNESCO en mag je voor geen geld van de wereld missen!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Calle Deán Miranda
12  41004 Sevilla
Web
http://www.alcazarsevilla.org/website/?p=129
Alamillo brug

Alamillo brug

De wereldberoemde architect Santiago Calatrava ontwierp de Alamillo brug tussen 1989 en 1991 naar aanleiding van Expo ’92. Deze indrukwekkende brug, gelegen over de Guadalquivir, wordt ook wel gezien als hét herkenningspunt van Sevilla en verbindt het historische centrum van Sevilla met het Expo terrein.

Adres
Ronda de Circunvalación SE-30
Sevilla

Torre del OroTorre del Oro

Al honderden jaren maakt de Torre del Oro deel uit van het straatbeeld van Sevilla. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het zoveel verschillende functies heeft bekleed doorheen de jaren. Oorspronkelijk diende de klokkentoren als opslagplaats voor het goud van Amerika, vandaar de naam Torre del Oro of Gouden Toren. In de Middeleeuwen zou het dienst hebben gedaan als gevangenis. En vandaag is er een scheepvaart- en zeevaartmuseum gevestigd met gratis toegang op dinsdag!

Adres
Torre del Oro
41001 Sevilla
Plaza de Toros

Plaza de Toros

Hoewel stierengevechten in veel Spaanse regio’s bij wet verboden werden, zijn er nog steeds plaatsen waar de gevechten naar eeuwen oude traditie plaatsvinden. De stierengevechtarena van Sevilla is de grootste en belangrijkste arena van heel Spanje. De arena staat ook centraal tijdens het jaarlijkse stierengevechtfestival dat plaatsvindt in april. De arena draagt een rijke geschiedenis en is bovendien heel indrukwekkend! Je kan een stierengevecht bijwonen of de arena bezoeken per gids.

Adres
Paseo de Cristóbal Colón
12  41001 Sevilla
Web
                                                                              http://www.realmaestranza.com/

Barrio de Santa Cruz

Barrio de Santa Cruz

De voormalige Joodse wijk, Santa Cruz, is omgevormd tot een toeristische trekpleister met heerlijke tapasbars en gezellige restaurantjes. In deze wijk komt de vrouwenversierder, Don Juan, tot leven. Hier vind je namelijk het geboortehuis van zijn onmogelijke liefde Doña Inés de Ulloa. Een andere must see in deze wijk is het Casa de Pilatos, een huisje in typische mudéjarstijl versierd met kleurrijke azulejos. Maar ook de Villa Pilato is een bezoek meer dan waard!

Adres
Barrio de Santa Cruz
41004 Sevilla
Plaza de España

Plaza de España

Het Plaza de España is de belangrijkste bezienswaardigheid in Parque María Luisa. In dit voormalig Spaanse paviljoen bewonder je de échte architecturale hoogstandjes van Sevilla zoals de typische azulejos, aardewerk en de rode bakstenen. Filmliefhebbers herkennen dit halfcirkelvormige plein ongetwijfeld uit de film Star Wars Episode II – Attack of the Clones.

Adres
Plaza de España
41013 Sevilla

 

Parque María Luisa

Parque María Luisa

Wil je het liever rustig aan doen? Geniet van de fauna en flora in het bekendste openbare park van Sevilla, Parque María Luisa. Kuier van de ene bezienswaardigheid naar de andere zoals het Plaza de España, het Plaza América, … en sluit je gezellige dag af in Bar Citroen met een hapje en/of een drankje.

Adres
Avenida de Magallanes
41013 Sevilla
Triana

Triana

Triana is een gekende wijk in Sevilla. De wijk ligt aan de oevers van de Guadalquivir en stond vroeger bekend als de zigeunerbuurt van Sevilla. Triana ontstond als zeemanswijk, ze groeide al snel uit tot een centrale handelsplaats en ook andere ambachtslui trokken naar daar. Door de verzanding van de Guadalquivir was de wijk niet meer toegankelijk per boot en kreeg de wijk een andere functie. De wijk werd een echte volkswijk, er groeiden vele beroemde stierenvechters en flamencomuzikanten op. Vandaag kun je in de wijk terecht voor de vele gezellige terrasjes waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje. Je vindt er ook vele leuke plekjes en enkele herinneringen
naar het verleden van de wijk!

Adres
Westoever Guadalquivir
Sevilla

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be