De Spaanse stad Barcelona is één van de meest populaire bestemmingen voor een city trip in Europa. Het is vooral bekend voor de Sagrada Familia, het strand en de werken van Antoni Gaudí, maar ook Park Güell, opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst, is inmiddels één van de grootste toeristische trekpleisters van de stad. In dit park werd de magische fantasiewereld van Gaudí werkelijkheid gemaakt. Dit park is zeker een bezoekje waard!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Het Park

Het park is ongeveer 15 hectare groot en bevat naast de bijzondere architectonische werken ook wegen en viaducten die ontworpen zijn door Gaudí. Het is onmogelijk om alle bezienswaardigheden hier te bespreken, dus we zullen hier een paar van de hoogtepunten bespreken.

De woning van Gaudí

Het huis waar Gaudí en zijn familie tussen 1906 en 1925 hebben gewoond heet tegenwoordig het Casa Museu Gaudí. Hier kun je zien hoe hij heeft geleefd en er is een tentoonstelling van enkele van zijn werken, waaronder zijn zelfgemaakte meubelen.

De mozaïeken bank

De mozaïeken bank, Park Guell

Waarschijnlijk een van de meest bekende onderdelen van het park, de bank is gemaakt van mozaïek in de vorm van een zeeslang. Het dient tegelijk ook als balustrade van het plein waar het op staat en vanaf dit plein heb je ook een geweldig uitzicht over Barcelona en de zee.

De Plaça de la Natura

In het midden van het monumentale gedeelte van het park vind je de Plaça de la Natura. Vroeger heette dit plein het ‘Griekse plein’ omdat dit gebruikt werd voor openluchtvoorstellingen. Het plein ligt voor een deel op de Sala Hipóstila en is voor een deel uitgegraven uit de heuvel. Het regenwater dat op het plein terecht komt wordt gefilterd door de lagen steen en zand uit de heuvel en komt vervolgens door een door Gaudí ontworpen watersysteem terecht in de pijpleidingen van de Sala Hipóstila.

Praktische informatie

Een deel van het park is gratis te bezoeken, maar als je het monumentale gedeelte wil zien waar de werken van Gaudí te bezichtigen zijn moet je een kaartje kopen. Je kunt deze kaartjes bij het park zelf kopen óf online, op de website van Park Güell. Toegang is gratis voor kinderen tot en met 6 jaar, maar zij moeten wel een kaartje hebben om het park in te mogen.

Wil je graag zo veel mogelijk weten over het park? Koop dan een kaartje voor een begeleide tour. Hierbij ga je met een gids het park rond, dit kan zowel in een groepstour of een privé tour.

Kaartjes worden verkocht per tijdslot. Zorg ervoor dat je uiterlijk 30 minuten na de aangegeven tijd het park betreedt, anders is je kaartje niet meer geldig!

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be