Denemarken is een heerlijk land om op vakantie te gaan. Je kunt er genieten van de uitgestrekte natuur, maar ook van bruisende steden zoals Aarhus en Kopenhagen. Zowel in de zomer als de winter is er genoeg te bezichtigen in het land. Wel moet je rekening houden met het klimaat, want dat kan soms voor verrassingen zorgen.

Om je beter voor te bereiden op je vakantie, geven we je hier wat uitleg over het klimaat in de hoofdstad van Denemarken: Kopenhagen. Ook geven we je wat handige tips om niet voor vervelende verrassingen te komen staan qua wisselvallig weer.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Winters in Kopenhagen

In de winter is het best koud in Kopenhagen, iets kouder dan we gewend zijn in België. Ook kan het er regenen of sneeuwen. Maar wanneer het sneeuwt, kun je juist weer andere activiteiten ondernemen, en genieten van het witte landschap.

Het is nooit te koud om Kopenhagen te bezoeken, zolang je maar een goede winterjas en een sjaal en muts bij hebt.

Februari is de koudste maand van het jaar. Er zijn dan ook minder toeristen.

Zomers in Kopenhagen

Ook al kun je de hoofdstad van Denemarken goed in de winter bezoeken, kiezen de meesten voor de lente en zomer maanden. Vooral juli en augustus zijn erg populair, maar dat komt natuurlijk ook door de schoolvakanties.

In deze maanden ligt de temperatuur gemiddeld rond de 20 graden overdag. Maar let op, want ‘s avonds kan het snel afkoelen! Het is dan ook niet raar om mensen met vestjes te zien lopen midden in de zomer.

Het weer in Kopenhagen is erg wisselvallig. Het kan één dag lekker warm zijn, en de volgende dag ronduit koud. Goed voorbereid op vakantie gaan is dus geen overbodige luxe.

Kledingtips voor Kopenhagen

Ga je in de zomer naar Kopenhagen? Neem dan bijvoorbeeld wel een dunne sjaal mee om over je schouders te leggen, of een trui of vestje voor ‘s avonds. Het kan namelijk best fris zijn wanneer je van je hotel naar een restaurant loopt, vooral wanneer het waait.

Langs het water kan het ook fris zijn, zelfs overdag. En als je voor een boottocht kiest (een echte aanrader om de stad te ontdekken!), vang je ook extra veel wind. Je ziet dan ook veel mensen met dunne windjacks. Op de dag van de boottocht kun je het beste een jasje en / of sjaal meenemen. Die zul je waarschijnlijk wel nodig hebben.

In de winter kun je het beste goede schoenen of laarzen meenemen, vooral als er kans op sneeuw is. Je wil natuurlijk niet met je dunne schoentjes door de sneeuw struinen. Met een goede jas, een muts en een sjaal kun je alsnog heerlijk van de stad genieten.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be