Tijdens een winterse citytrip mogen avondlijke wandelingen niet ontbreken. Tijdens de kerstperiode is de stad sfeervol verlicht, maar Amsterdam heeft je nog meer moois te bieden. Het Amsterdam Light Festival is hét lichtfestival waar je zeker moet van proeven. Je maakt kennis met Amsterdam op een totaal andere manier!

Het Amsterdam Light Festival is hét winterse lichtfestijn voor jong en oud. De binnenstad van Amsterdam is tot en met 17 januari 2016 het sfeervolle decor voor het internationale licht- en waterfestival.

Het thema van Amsterdam Light Festival is dit jaar ‘Vriendschap’. Het festival toont verschillende lichtsculpturen, projecties en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars in de openbare ruimte.

De vaarroute, Water Colors, toont alle kunstwerken langs de Herengracht, de Amstel en het Oosterdok.

De wandelroute, Illuminade, vindt plaats in de Amsterdamse binnenstad. Tijdens je wandeling geniet je van mooie sculpturen en adembenemende projecties. Gedurende de Illuminade kan je ook genieten van de activiteiten van een uitgebreid randprogramma met tal van evenementen, lezingen en andere activiteiten.

De kunstwerken op de vaar- en wandelroute worden verlicht vanaf 17u00.

Wil je dit evenement niet missen, boek dan snel je citytrip naar Amsterdam!