Hundertwasserhaus

Hundertwasserhaus

Het Hundertwasserhaus draagt de naam van de architect die het huis ontwierp. Hundertwasser wordt soms vergeleken met Gaudi, net zoals Gaudi zijn de ontwerpen van Hundertwasser een reactie tegen de saaie bouwstijlen in de stad en tegelijk een poging om architectuur dichter bij natuur te brengen. Het gebouw heeft enkel golvende lijnen en opvallende felle kleuren. Het gebouw fungeerde als onderdak voor verschillende sociale woningen. In 1982 werd het gebouw volledig gerenoveerd, het groeide heel snel uit tot een ware toeristische trekpleister!

Adres
Kegelgasse 36-38
Wenen
Web
http://www.das-hundertwasser-haus.at/
Keizerlijke Appartementen

Keizerlijke Appartementen

De Keizerlijke Appartementen zijn ondergebracht in het majestueuze paleizencomplex Hofburg waar je kennis maakt met de voormalige woonplaats van de Habsburgse keizers en keizerinnen. De Keizerlijke Appartementen bestaan uit 19 zalen waarvan de woon-, werk-, en slaapvertrekken van keizer Frans Jozef en de wereldberoemde keizerin Sissi een échte aanrader is!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Heldenplatz
Hofburg
Wien

 

Spaanse Rijschool

Spaanse Rijschool

De unieke Spaanse rijschool loont de moeite om te bezoeken, ook al ben je geen echte paardenliefhebber. Hier wordt de klassieke hoge rijkunst aangeleerd in een verbluffende arena met als doel perfecte harmonie te creëren tussen paard en berijder. Wil jij ook de klassieke rijkunst met eigen ogen bewonderen? De shows die worden opgevoerd in het weekend duren 45min. waarvan de quadrille met 8 paarden het absolute hoogtepunt is.

Tip: Het bijwonen van een training is een voordelige manier om toch kennis te maken met de klassieke hoge rijkunst.

Adres
Michaelerplatz 1
Hofburg
1010 Wien
Web
http://www.srs.at
Belvédère

Belvédère

Het Belvédère is een prachtig Weens paleiscomplex bestaande uit 2 barokke paleizen, namelijk het Oberes en het Unteres. Het Oberes is een adembenemend paleis dat vanaf het eerste moment je aandacht trekt. Niet enkel het uitzicht is fenomenaal, maar het herbergt ook enkele juweeltjes van kunstwerken zoals ‘De Kus’ en ‘Judith’ van kunstenaar G. Klimt. Een prachtige collectie van barokke schilderijen en sculpturen bezichtig je in het Unteres. Eén van de hoogtepunten is zonder twijfel de marmerzaal die prachtig versierd is met pleisteren reliëfs en standbeelden. Tussen het Unteres Belvédère en het Oberes Belvédère ligt de verbluffende paleistuin. Door zijn idyllische vijvers, prachtige watervallen en enorme groenstroken behoort het Belvédèrepark tot één van de mooiste parken van Wenen. Bovendien is de toegang tot de paleistuin volledig gratis!

Adres
Prinz-Eugen-Straße 27
1010 Wien
Web
http://www.belvedere.at/en
Stephansdom

Stephansdom

Hét symbool van Wenen is zonder twijfel de Stephansdom. Het belangrijkste gotische gebouw in het centrum van de stad wordt ook wel “Steffi” genoemd in de volksmond. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het monument volledig verwoest en in 1952 heropgebouwd. Binnenin is de preekstoel met ‘de Vensterkijker’ een absolute aanrader! Recht tegenover de Stephansdom bevindt zich het Dom- und Diocezanmuseum waar alle kunstschatten van de Dom zijn ondergebracht. Voor de sportievelingen onder ons, beklim de 343 treden van de Stephansdom en aanschouw een verbluffend uitzicht over de muziekstad Wenen!

Adres
Stephansplatz 1
1010 Wien
Web
http://www.stephansdom.at
Donauturm

Donauturm

De Donauturm, gelegen in het Donaupark, werd ontworpen in 1964 ter gelegenheid van de Weense Internationale Tuinshow. Overwin 776 trappen, of neem de lift, en aanschouw een prachtig uitzicht over de stad. Honger gekregen, maar krijg je niet genoeg van het adembenemende panorama? Geniet van een uitgebreid diner in het ronddraaiende restaurant en maak daarna een gezellige avondwandeling in het omringende park, ver weg van de drukte van de stad!

Adres
Donauturmstrasse
Wien
Web
http://www.donauturm.at
Stadtpark

Stadtpark

Neem zeker eens een kijkje in het prachtige Stadtpark van Wenen. Dit veelzijdige park wordt gekenmerkt door zijn vele standbeelden, prachtige fonteinen, de unieke toegangspoorten in Jugendstil en het verbluffende Kursalon. Het Kursalon is het grootste bouwwerk in het stadspark, volledig opgetrokken in neo-Renaissance stijl. Hier worden geregeld concerten georganiseerd met muziek van Strauss en Mozart. Het belangrijkste standbeeld in het park is het prachtige vergulde beeld van de wereldberoemde Oostenrijkse componist Johan Strauss. De oudste fontein is de Donauvrouw fontein uit 1865. Een recente fontein, uit 1953, is de Vogeltränkebrunnen, een kleine fontein met pinguïns.

Adres
Landstraßer Hauptstraße 7
Wien
Web
http://www.wien.gv.at/umwelt/parks/anlagen/stadtpark.html
Reuzenrad

Reuzenrad

Het reuzenrad, gelegen in het Praterpark, is met zijn 65m hoog uitgegroeid tot één van de bekendste symbolen van Wenen. Het Weens reuzenrad is eind 19de eeuw gebouwd door de Britse architect Walter Basset en speelde een belangrijke rol in de film “The Third Man”. Voor de waaghalzen onder jullie: bovenin de typische rode gondel heb je een verbluffend uitzicht over Wenen!

Tip: reserveer een gondel en beleef samen met je geliefde een spetterende avond incl. een romantisch etentje!

Adres
Prater 123
Wien
Burgtheater

Burgtheater

In opdracht van Maria Theresia van Oostenrijk is het prachtige Burgtheater gebouwd. Tijdens WOII liep het monument zware schade op, maar sinds de renovaties is het gebouw zeker het bezoeken waard! De borstbeelden van beroemdheden, de adembenemende gevel in renaissancestijl en het verbluffende interieur met schitterende fresco’s zijn een werkelijke streling voor het oog!

Adres
Universitätsring 2
Wien
Web
http://www.burgtheater.at/Content.Node2/home/index.php
Hofburg paleis

Hofburg paleis

Het Hofburg paleis in Wenen is het voormalige keizerlijke paleis en een absolute must voor elke toerist. Dit prachtige monument trekt meteen je aandacht als je doorheen de bruisende stad Wenen loopt. Er zijn zoveel bezienswaardigheden ondergebracht in dit paleis dat kiezen sowieso verliezen betekent! Eén van de hoogtepunten is de prachtige schatkamer met daarin de kroonjuwelen van het voormalige Habsburgse Rijk. Maar ook de Spaanse Rijschool, het Natuurhistorisch museum, Sissi museum en de Keizerlijke appartementen zijn voorbeelden van toppers die je zeker niet mag missen!

Adres
Heldenplatz
Wien
Web
http://www.hofburg-wien.at
Staatsopera

Staatsopera

De Weense staatsopera is het grootste en belangrijkste operahuis van Oostenrijk. Het gebouw werd grotendeels verwoest tijdens de Twee Wereldoorlog en is terug geopend in 1955. Sedert deze heropening wordt de staatsopera gezien als hét symbool van de vrijheid. Het wereldberoemde Weense Filharmonisch Orkest geeft jaarlijks prachtige voorstellingen tijdens het operaseizoen. Wil je ze ook van dichtbij meemaken? Reserveren is een absolute must want de vraag is elk jaar gigantisch groot!

Adres
Opernring 2
Wien
Web
http://www.wiener-staatsoper.at/Content.Node/home/Startseite-Content.de.php
Tiergarten Schönbrunn

Tiergarten Schönbrunn

Tiergarten Schönbrunn is opgericht in 1752 en behoort daarmee tot de oudste dierentuin ter wereld.  De zoo is gelegen in de tuinen van Schloss Schönbrunn waardoor een bezoek aan het voormalig keizerlijk paleis niet mag ontbreken! De reuzenpanda’s Yangyang en Long Hui en de mangoesten zijn de échte blikvangers van deze Weense zoo.

Adres
Maxingstraße 13
1130 Wien
Web
http://www.zoovienna.at
Kaisergruft

Kaisergruft

Kapuzonerkirche, gelegen op de Neuer Markt, is een onopvallende kerk, maar zeker het bezoeken waard! Onder de kerk ligt namelijk de keizerlijke grafkelder (Kaisergruft) dat de begraafplaats is van maar liefst 150 familieleden van de Habsburgers. Een échte blikvanger is het monumentale paalgraf, uitgevoerd in tin!

Adres
Tegetthoffstraße 2
1010 Wien
Web
http://www.kaisergruft.at
Mozarthuis

Mozarthuis

Mozart heeft 10 jaar gewoond en gewerkt in Wenen en verbleef gedurende deze periode in maar liefst 13 verschillende appartementen. Het appartement op de Domgasse, waar hij 2,5 jaar verbleef, is het enige dat nog bewaard is gebleven. Dit appartement waar hij onder andere het lied ‘de bruiloft van Figaro’ heeft gecomponeerd werd ingericht als museum en is open voor het publiek. Hier kom je meer te weten over de persoon Mozart, zijn familie, vrienden en vijanden en zijn unieke leefwereld.

Adres
Domgasse 5
Wien
Web
http://www.mozarthausvienna.at

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be