Boulogne-sur-Mer in de Côte d’Opale is een prachtige oude stad die zich het beste per voet laat verkennen. Ben je in de buurt of reis je rond door de streek, dan is het zeker de moeite waard om hier een dagje naartoe te gaan. Tijdens een stadswandeling is hier een hoop moois te zien en het is perfect te combineren met andere activiteiten of als onderdeel van een sightseeing tour door de omgeving. Met twee a drie uurtjes ben je wel klaar met deze wandeling. Het ideale uitje voor een mooie middag dus.

De straten van Boulogne-sur-Mer

Wandel vrij door de stad, of volg een interessante route

Boulogne-sur-Mer is niet overdreven toeristisch. Dat is fijn voor wie ongestoord wil rondlopen. De keerzijde is echter wel dat er niet echt georganiseerde wandelroutes zijn. Ook zul je tevergeefs zoeken naar bewegwijzering en routepunten. Desalniettemin is er een interessante, ongeveer twee uur durende route die je aan kunt houden om alle mooie plekken te zien. Deze route loopt van Quai Gambetta naar Porte des  Dunes. Via de oostzijde van het centrum loop je naar het kanaal dat uitmondt in de zee. Deze route is niet optimaal voor mensen die slecht ter been zijn of rolstoelgebruikers: er zijn wat klimmen en afdalingen en de meeste wegen bestaan uit onregelmatige, kleine klinkertjes.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De afstand is niet al te lang: iets minder dan 4 kilometer. Wie stevig doorloopt, is dus ruim binnen een uur klaar. Het is echter veel leuker om de tijd te nemen om te genieten van de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Al snel loop je namelijk via de 13de eeuwse toegangspoorten van de vesting de stad binnen. Hier heb je alle gelegenheid om even rustig te kijken, foto’s te maken en te genieten van een drankje. Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen in het kasteel en de basiliek. Heb je deze hotspots gezien en loop je verder, dan wordt de stad langzaam wat moderner en toeristischer. Dat betekent vooral veel gezelligheid. Hier bruist Boulogne-sur-Mer van leven. Heerlijk als je uit de rustige oude gebouwen komt en je weer even in het gewoel van een stad kunt wagen.

In de “nieuwe” binnenstad vind je meer dan voldoende vermaak. Dit is dan ook een prima plek om even te lunchen. Temeer omdat Boulogne-sur-Mer een restaurant met een Michelinster heeft: La Matelote. Dit restaurant bevindt zich aan het einde van de stadswandeling, dus hier kun je heerlijk afsluiten. De prijzen vallen overigens redelijk mee. Een hoofdgerecht heb je al vanaf zo’n 30 euro.

Overige bezienswaardigheden

Heb je wat meer tijd te besteden, dan kun je van de route afwijken en onder andere een bezoek brengen aan de bioscoop of het École-musée: een knus museum dat je mee terug neemt naar de school ten tijde van oma’s jeugd. Overal in de stad vind je leuke cafeetjes en restaurants. Heb je heerlijk gedineerd bij La Matelote, loop dan vervolgens de brug over het water over voor een gezellig avondje in het casino.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be