Aquincum (waterstad), dat is de oorspronkelijke naam die Boedapest ooit kreeg van de Romeinen. Een passende naam als je weet dat de stad 118 warmwaterbronnen telt. Voldoende mogelijkheden dus om tussen het shoppen en sightseeing door te relaxen in de wellnesshoofdstad van de wereld! Wij geven je alvast enkele tips …

Széchenyi

3 buitenbaden, 15 binnenbaden en dit alles in een neobarokke stijl. Het in 1913 opgetrokken Széchenyi Fürdő is één van de mooiste kuuroorden in Hongarije. De mannen hebben er bovendien de gewoonte om er een potje te schaken in het water.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Hotel Gellért

In dit 4-sterren hotel aan de Donau kan je gaan relaxen in het beroemde Gellért Bad. Kleurrijke glasramen, Romeinse mozaïeken, zuilen,… In een soort Romeinse tempel kom je volledig tot rust dankzij het geneeskrachtige water dat van de Gellért berg komt. Net zoals in Széchenyi zou de stoom goed zijn voor mensen met ademhalingsproblemen.

Danubius Grand Hotel op Margitszíget

Kuren in het oudste kuurhotel van Boedapest, heerlijk! Thermaalbaden, een aroma- en stoombad of jacuzzi? Je hebt het er allemaal! Bovendien kan je er ook terecht voor verschillende behandelingen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be