Komt je volgende citytrip eraan, maar weet je nog niet precies waar je deze keer naar toe zou moeten gaan? Dan is Wenen misschien wel een hele verrassende en leuke optie!

Deze keizerlijke stad is namelijk super veelzijdig en inspireert bezoekers met een breed scala aan activiteiten. Vooral voor de liefhebbers van kunst en cultuur is er enorm veel te beleven en te bekijken. De hoofdstad van de Republiek Oostenrijk en mede hierdoor ook een van de meest bezochte steden van Europa,

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wenen heeft veel van zijn charme en rijke geschiedenis te danken aan zijn strategische – en tegelijkertijd schitterende –  ligging aan de oevers van de Donau. Eeuwenlang was het de poort tussen West- en Oost-Europa, de natuurlijke kern van het ooit uitgestrekte Habsburgse Rijk, en tot op de dag van vandaag blijft de stad het belangrijkste culturele en commerciële knooppunt van Oostenrijk.

Of je nu op zoek bent naar een bijzondere plaats voor een korte stedentrip, of zelfs maar 1 dag beschikbaar hebt; Wenen is er klaar voor. Als de tijd het toelaat kan je bovendien overwegen om enkele dagtrips te maken om de prachtige omgeving en de nabijgelegen steden te verkennen. Kortom, er valt enorm veel te ontdekken en wij hebben dan ook de meest bijzondere bezienswaardigheden voor je op een rij gezet!

Schönbrunn Paleis

Hét herkenningspunt van Wenen is zonder twijfel het Schönbrunn Paleis. Het is hiermee ook direct de belangrijkste attractie van Wenen en behoort tot een van de beste bezienswaardigheden van de stad.

De zomerresidentie van keizerin Maria Theresia werd halverwege de 17e eeuw gebouwd en diende als thuisbasis voor verschillende keizers en bewoners. Het grote voordeel is dat het barokke paleis 365 dagen per jaar open is, waardoor het perfect is voor alle spontane reizigers en vakantiegangers die graag een plotseling bezoek willen brengen.

Een ander groot voordeel: tijdens de adventstijd wordt hier een van de mooiste kerstmarkten van Wenen gehouden.

De Hofburg

Al meer dan zes eeuwen lang is de zetel van de Habsburgers – en de officiële residentie van elke Oostenrijkse heerser sinds 1275 – de Hofburg misschien wel de meest historische paleizen van Wenen. En dat het paleis schitterend is kunnen we wel stellen. Het uitgestrekte complex bestaat uit talrijke gebouwen die verschillende periodes weerspiegelen, waaronder de architectonische bloei van veel verschillende bewegingen.

Alles bij elkaar genomen beslaat dit uitgestrekte complex bijna 60 hectare met 18 groepen gebouwen, waaronder 19 binnenplaatsen en ruim 2600 kamers. Het zijn aantallen die eigenlijk nauwelijks te geloven zijn. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de keizerlijke appartementen, het Sisimuseum en de Zilvercollectie, terwijl andere opmerkelijke plaatsen in het complex de keizerlijke kapel en de Hofburgse Schatkist met zijn grote collectie van keizerlijke regalia en relikwieën van het Heilige Roomse Rijk zijn. Bovendien heb je de mogelijkheid om verschillende rondleidingen te volgen.

Het reuzenrad

Goed, misschien heb je inmiddels wel even genoeg van alle culturele en historische uitstapjes. Soms is het ook gewoon even fijn om rustig aan te doen en te genieten van de omgeving. Het reuzenrad van Wenen biedt hiervoor de ideale mogelijkheid.

Voor 12 euro krijg je op ongeveer 65 meter hoogte een prachtig uitzicht over de stad. Het reuzenreuzenrad is te vinden in het Parter, het grootste pretpark van Wenen. Hoewel het alleen open is van maart tot oktober, heb je het hele jaar door de mogelijkheid om in het reuzenrad te stappen. Aangezien het reuzenreuzenrad erg traag is, hoef je niet bang te zijn om iets te missen. Neem dus plaats in een van de 30 wagens en geniet een kwartier lang van een van de beste uitzichten op de stad die je kunt krijgen!

Paleis Belvedère

Minstens zo spannend en mooi als de andere paleizen en kastelen in de stad is het Belvederekasteel. Het kasteel is onderverdeeld in twee delen: Bovenste Belvedère en onderste Belvedère. Beide delen werden gebouwd in opdracht van Prins Eugene van Savoye aan het begin van de 18e eeuw en dienden uiteindelijk als zomerresidentie.

In de zomer is het ook zeker een aanrader om een wandeling te maken door de enorme tuinen en te genieten van de unieke sfeer. Daarnaast wachten in het kasteel het hele jaar door spannende kunsttentoonstellingen en een collectie van de Oostenrijkse galerie Belvedere op je. Neem er dus zeker even een kijkje!

De Donau-toren

Er zijn maar weinig Europese hoofdsteden die in de jaren 50 en 60 er niet voor kozen om een authentieke telecommunicatietoren te bouwen, en dit geldt ook voor Wenen. De Donauturm, die hoger staat dan enig ander gebouw in de stad en in feite het hoogste bouwwerk van Oostenrijk is, werd halverwege de 20e eeuw geopend en trekt nog steeds bezoekers aan vanwege het spectaculaire uitzicht over de Donau.

Een waar hoogtepunt van een bezoek aan deze bijzondere toren is de snelle lift die je naar het observatiedek op 150 meter hoogte brengt. Vanaf hier krijg je een prachtig uitzicht over de Donau en de stad zelf. Daarnaast heb je ook de optie om de te genieten van een aantal heerlijke gerechten, terwijl je tegelijkertijd nog altijd volop kunt genieten van het uitzicht. De Donau-toren is namelijk de thuisbasis van twee restaurants, een fijne eetgelegenheid en de andere een casual café!

Dierentuin van Wenen

De oorsprong van de Weense Zoo, Tiergarten Schönbrunn in het Duits genaamd, werd gebouwd aan de hand van keizer Frans I. Het werd al halverwege de 18e eeuw gebouwd en is hiermee inmiddels de oudste continu werkende dierentuin ter wereld.

Met veel van zijn oorspronkelijke gebouwen nog intact, is het een van de meest aangename dierentuinen in Europa om te bezoeken. Zeker voor iedereen die op zoek is naar wat verfrissing is het 18e eeuwse Imperial Breakfast Pavilion een echte aanrader te noemen.

Verder zit en staat de dierentuin natuurlijk vol met dierlijke hoogtepunten. Er zijn maar liefst 750 verschillende diersoorten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de reuzenpanda’s, de dieren in het regenwoudhuis of alle vissoorten in aquarium; niets is te gek. Dankzij dit alles is een uitstapje naar deze uitgebreide dierentuin dan ook meteen een ideale optie voor gezinnen met kinderen.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be