De Verenigde Staten: the land of the free, home of the brave. Ben jij van plan om eens naar de VS te reizen? Maar weet je nog niet zo goed wat daar allemaal te doen valt? Dan ben je hier aan het juiste adres.

De VS is het op twee na grootste land ter wereld op vlak van bevolking en oppervlakte. Er wonen namelijk zo’n 325 miljoen mensen en het land heeft een oppervlakte van ongeveer 10 miljoen vierkante kilometer. In zo’n gigantisch land valt uiteraard extreem veel te doen, maar we zullen toch proberen om de belangrijkste activiteiten en bezienswaardigheden eruit te halen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Bezienswaardigheden

Wat je zeker niet mag missen is de Grand Canyon. Deze kloof in de staat Arizona is 435 kilometer lang en op sommige plaatsen tot wel 29 kilometer breed. Hij wordt trouwens beschouwd als één van de grootste natuurlijke wereldwonderen. De Grand Canyon maakt deel uit van het nationaal park Grand Canyon. Dit park werd in 1979 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Fun fact: vandaag wonen er nog een 500-tal indianen in de Grand Canyon.

Ga eens naar de president zwaaien in Washington D.C. Buiten het Witte Huis is de National Mall de grootste toeristische trekpleister in D.C. Het is een lange strook met tuinen, gras, bloemen en fonteinen. In deze National Mall kun je wel 17 verschillende musea en monumenten gaan bezoeken. Zeker een uitstapje waard.

New Orleans is nog zo’n stad om zeker te bezoeken. Het is waar de slaven- en gospelmuziek tot stand zijn gekomen. Dompel je volledig onder in de jazz in één van de vele cafeetjes met livemuziek. Voor wie graag zeedieren eet, is New Orleans trouwens ook de perfecte plek om van een lekkere maaltijd te genieten.

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park

Op naar het oudste nationale park ter wereld: Yellowstone National Park. Er bevinden zich ongeveer 10.000 warmwaterbronnen, iets meer dan 200 geisers en enkele meren en rivieren. Old Faithful is de bekendste geiser in het park. Die spuit water en stoom gemiddeld om de 92 minuten zo’n 45 meter de hoogte in. Het Yellowstone National Park is waarschijnlijk één van de mooiste in de Verenigde Staten en hoort dus zeker op jouw lijstje.

Ga buffalo wings eten in Buffalo. Fans van pikant eten kunnen zeker in The Anchor Bar terecht. Dit restaurant is de plaats waar voor het eerst buffalo wings gemaakt werden in de jaren ’60. Bijna overal in de Verenigde Staten kun je tegenwoordig buffalo wings eten, maar voor de ultieme ervaring moet je ze natuurlijk wel in The Anchor Bar gaan eten.

Mount Rushmore is een monument in de staat South Dakota. Je kunt er 4 hoofden van Amerikaanse presidenten gaan bewonderen. Deze hoofden werden uit een granieten rots gehakt en zijn zo’n 18 meter hoog. In de rots zit sinds het jaar 1998 ook een kluis verscholen. In die kluis zitten 16 belangrijke documenten waaronder bijvoorbeeld de Amerikaanse grondwet.

Zin in een feestje? Dan is Las Vegas waar jij heen moet. De bedoeling van deze stad in de staat Nevada is eigenlijk gewoon om je te amuseren. In 1905 werd de stad opgericht en sindsdien is het uitgegroeid tot één van de populairste steden van de Verenigde Staten om te gaan gokken. Je kunt er bijna alles doen wat je wil, en veel mensen vinden het ook de ideale plaats om te trouwen.

De ultieme roadtrip door de Verenigde Staten doe je via Route 66. Die baan start in Chicago en eindigt aan het strand van Santa Monica. De weg wordt tegenwoordig vooral nog gebruikt door toeristen die de iconische snelweg volledig willen uitrijden.

New York

New York

Een bezoekje aan New York kan uiteraard ook niet ontbreken. Een stad zoals de Big Apple, zo zijn er geen twee. Je kunt er gaan wandelen in Central Park of je steun gaan betuigen bij het herdenkingsmonument voor de aanslagen op 11 september 2001. Vaar naar het Vrijheidsbeeld of neem een kijkje in de Grand Central Terminal. Eens een avondje vrij? Ga dan een Broadwayshow  meepikken of ga naar de top van het Empire State Building. Dat laatste is zo’n 381 meter hoog. Niet voor mensen met hoogtevrees, dus!

Klinkt allemaal wel leuk, niet? Als je nu al niet meer kan wachten om naar dit gigantisch land op reis te vertrekken, kan je hier alvast je vakantie boeken. Veel plezier!


TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be