Een van de mooiste provincies van Frankrijk is misschien wel Bretagne. Dit gebied is heel gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland en België en het is een wonder dat er nog niet meer toerisme is. De natuur is er prachtig, er is veel cultuur te vinden en de historie van dit stukje Frankrijk is erg rijk. Ga eens mee en ontdek wat de mooiste bezienswaardigheden van Bretagne zijn!

1. Îlle-et-Vilaine

Dit is een van de delen van Bretagne waar je de meeste historische steden vindt. De bekendste hiervan is Rennes. Wanneer je door Bretagne reist, zal je merken dat vrijwel alle wegen in deze stad uitkomen. Het historische centrum van de stad is zeker een bezoek waard en je kunt er ook lekker shoppen. Bovendien is de gastronomie in Rennes heel afwisselend. Wil je een vestingstad bezoeken in Bretagne, dan kun je terecht in Saint-Malo. Deze schitterende oude stad wordt nog helemaal omgeven door stadsmuren. Tijdens een wandeling over deze muren zie je zowel de stad als de zee. Dat levert prachtige plaatjes op! Kom je naar Bretagne voor de oesters, dan is Cancale de beste bestemming voor jou.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Côtes d'Armor

2. Côtes d’Armor

Houd jij van een vakantie aan zee? Dan is Côtes d’Armor een geweldige bestemming. Hier vind je echt een schitterende kustlijn. Heel uniek is bijvoorbeeld Ploumanac’h. Deze roze granietkust is nog heel ongerept en heel bijzonder om te zien. Je vindt hier ook nog een eeuwenoude vuurtoren. De mooie wolkenluchten zorgen elke dag weer voor mooie plaatjes. Natuurliefhebbers kunnen terecht op Cap Fréhel. Hier leven heel veel vogels en het is er erg rustig. Dinan is een mooi oud dorpje in de buurt. De smalle straatjes zullen ook jouw hart veroveren.

3. De Morbihan

Natuurlijk heb jij van de menhirs van Carnac gehoord. In de Morbihan kun je die met eigen ogen gaan zien. Je kunt er op eigen gelegenheid naartoe, maar in het seizoen kun je ook gebruikmaken van een toeristentreintje dat je er naartoe rijdt. Ook het schiereiland Quiberon is een geliefde bestemming. Hier is de kust nog wild en ongerept en dat levert prachtige plaatjes op. Ook Belle-Île is bijzonder. De rotspunten zien er echt vervaarlijk uit.  

4. Finistère

Finistère is een erg veelzijdige streek. Natuurlijk moet je de schitterende natuur aan de kust gaan zien. Pointe du Raz is bijvoorbeeld heel erg bekend. Deze rotspunt is 70 meter hoog en valt onder de grote bezienswaardigheden van Frankrijk. De vuurtoren is al eeuwenoud en wordt nog steeds gebruikt, al is er vandaag de dag geen vuurtorenwachter meer. Ook de stad Quimper is de moeite van een bezoek waard. Je ziet hier vooral veel vakwerkhuizen, maar ook hier kun je prima shoppen. Voor iedereen valt er wel iets te beleven.

Bretagne is een prachtige bestemming voor jong en oud. Heb jij je koffer al gepakt?

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be