Wat je moet weten over het Kremlin in Moskou

Het Kremlin wordt gezien als het centrum of het hart van Moskou en ligt aan het Rode Plein. Het bevat een gebied van wel 28 hectare en is helemaal omringd door een muur. Binnen de muren bevindt zich het centrum van de stad met allerlei kerken en andere bezienswaardigheden. Het Kremlin kent een rijke geschiedenis die vanaf de oprichting in de 11e eeuw tot aan de laatste toevoeging in 1961 gaat. Een bezoek aan dit stukje geschiedenis tijdens je bezoek aan Moskou is zeker de moeite waard.

De geschiedenis van het Kremlin

De naam Kremlin is afgeleid van het Russische ‘kreml’ dat versterkte stadskern betekent. Deze stadskern is uitgegroeid vanuit een nederzetting waarop in de 12e eeuw een houten fort is gebouwd als verdedigingspost. Deze kleine nederzetting groeide uit tot een grote bloeiende stad.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Meerdere steden in Rusland kennen een ‘kremlin’, maar buitenlanders doelen meestal op het Kremlin in Moskou. In de 13e en 14e eeuw is men begonnen met het bouwen van kerken gemaakt van steen in het Kremlin. Enkele kerken zijn gebouwd door Italianen en deze invloeden zijn dan ook sterk te zien in de prachtige bouwwerken.

Toen Napoleon het Kremlin bezette zijn er enkele torens beschadigd geraakt door het Franse leger. Ondanks de beschadigingen had de schade aan het Kremlin vele malen erger geweest kunnen zijn. In de tijd dat de communisten aan de macht kwamen in Rusland veranderde er veel bij het Kremlin. Alle tekens van het tsarenregime zijn tijdens de communistische tijd verwijderd en vervangen door Sovjet sterren. In die tijd is het Kremlin ook gesloten geweest voor buitenlandse bezoekers.

Gelukkig zijn vanaf 1955 weer gebouwen opengesteld als museum. Daarna is de laatste toevoeging aan het Kremlin gedaan: het Congresgebouw. Hierin zetelt de Russische regering tegenwoordig weer.

Waarom jij absoluut naar het Kremlin moet

Naast het feit dat de muur om het Kremlin heen ontzettend indrukwekkend is om te zien, zijn er nog meer redenen waarom je hier echt eens een kijkje moet nemen als je in Moskou bent. Ten eerste zijn er diverse prachtige kathedralen en paleizen te zien in de stadskern van Moskou. Ook is er een theater en een museum. Je kunt daarnaast ook de Tsarenklok en het Tsarenkanon gaan bekijken. Het Kremlin heeft veel bezienswaardigheden en een rijke geschiedenis. Daarom mag een bezoekje aan het hart van Moskou echt niet ontbreken aan jouw bezoek aan Rusland.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be