Le Crotoy, gelegen in het noordwesten van Frankrijk, is een gemeente in het Franse departement Somme en telt zo’n 3000 inwoners. Jeanne d’Arc heeft in 1430 een maand lang gevangen gezeten in het kasteel van Le Crotoy en aan de kade is dan ook een standbeeld voor haar te vinden. Ook woonde Jules Verne in Le Crotoy van 1865 tot 1870. Hier schreef hij zijn bekende werk Twintigduizend mijlen onder zee. Al in het verleden was dit een populaire toeristische bestemming. Zo vonden onder andere Toulouse-Lautrec, Pierre Guerlain en de vliegende gebroeders Caudron al hun weg naar Le Crotoy.

Maar wat is er nog meer allemaal te zien en beleven in deze regio? Hier zetten we een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen voor je op een rijtje.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Kasteel van Arry

Gebouwd in 1761 door graaf Jacques de Courteville d’Hodicq, dit kasteel is gebouwd in de stijl van Lodewijk XV. Dit is niet verbazingwekkend aangezien graaf Courteville d’Hodicq kolonel in het leger was onder Lodewijk XV. Daarnaast was hij ook politiek actief en nam hij deel aan de Franse Revolutie. Sinds 1979 is het kasteel benoemd als officieel monument en werd het helemaal gerestaureerd. Het kasteel is van juli tot september te bezoeken door groepen; als individu is het niet mogelijk het kasteel te bezoeken.

Le Crotoy

Le Crotoy is de enige locatie in Noord-Frankrijk dat een strand heeft dat compleet op het zuiden gericht is. Dit maakt dit stadje een geliefde badplaats. Daarnaast is hier ook nog de prachtige natuur van de Baai van de Somme te bewonderen. Geniet van het unieke kleurenpalet tijdens een bezoek aan het strand of maak een wandel- of fietstocht in de omgeving. Bij de toeristische dienst in Le Crotoy is voor een paar euro een overzicht aan te schaffen van alle wandel- of fietsroutes in de omgeving. Dit is zeker een aanrader voor mensen die de tijd hebben om de omgeving te verkennen.

Strand van Le Crotoy

Het is echter afgeraden om zelf in de baai te gaan wandelen zonder professionele gids! Als je niet de juiste locatie en tijd weet om de oversteek te maken van Le Crotoy naar Saint-Valéry-sur-Somme kan dit namelijk gevaarlijk zijn.

De regio staat ook bekend om haar lamsoor en zeekraal, die hier veel geplukt wordt. Dit is hier een delicatesse en zal je dan ook op veel menu’s tegenkomen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be