Citytrip Brugge

Naar de West-Vlaamse hoofdstad Brugge wordt vaak verwezen als zijnde het ‘Venetië van het Noorden’. Dit heeft onder meer te maken met de aanwezigheid van de Brugse Reien evenals de vele talrijke bruggen die over het water zijn terug te vinden. Ook de zwanen die reeds vele eeuwen het Brugse water als hun thuis mogen rekenen geven het geheel een extra romantische aanblik. Zou je graag kennis willen maken met een romantische evenals historisch interessante stad welke op niet al te grote afstand van je woning vandaan is gelegen? In dat geval is het zeker de moeite waard om de sterke troeven van bijzonder Brugge te ontdekken.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een betoverende, vriendelijk en innemende stad

Brugge staat er om bekend een zeer gemoedelijke en uitnodigende stad te zijn. De bevolking is vriendelijk en het authentieke, Middeleeuwse karakter van de historische binnenstad doet het hart van elke bezoeker ongetwijfeld sneller slaan. Steeds meer mensen kiezen er voor om een citytrip naar Brugge te ondernemen om een romantische tijd te kunnen beleven samen met hun partner. Ook in dit geval zal de West-Vlaamse hoofdstad zonder probleem alle vooropgestelde verwachtingen weten in te lossen. Daar wordt mede voor gezorgd door het enorme aanbod aan romantische (wellness)hotels. Wil je op de meest romantische manier kennis kunnen maken met de culturele hoogtepunten van de stad? Denk er dan ook zeker eens over na om een ritje te boeken met een koets doorheen het historische centrum!

Interessante, historische bezienswaardigheden

Verspreid over de stad zijn heel wat interessante bezienswaardigheden terug te vinden. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het indrukwekkende Belfort. Dit is niet alleen één van de grootste, maar tevens ook één van de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Het Belfort is terug te vinden op de Grote Markt van de stad en beschikt over een hoogte van ruim 83 meter. Wil je de tocht ondernemen naar de top van het Belfort? Dan moet je er rekening mee houden dat je daarvoor een slordige 366 trappen moet nemen. Helemaal bovenaan op het Belfort beschik je over een fantastisch uitzicht over het prachtige Brugge.

Wie Brugge zegt denkt niet alleen aan het Belfort, maar ook aan het prachtige ‘Minnewaterpark’. Het betreft hier een park welke zoals de naam reeds laat vermoeden is gelegen rond het zogenaamde ‘Minnewater’. Het betreft hier eigenlijk de vroegere binnenhaven van de stad. Het Minnewater is terug te vinden in het zuidelijke deel van de historische binnenstad en is een fantastische locatie om even heerlijk tot rust te komen. Het is overigens ook hier dat in de zomer jaarlijks het razend populaire ‘Cactusfestival’ wordt gehouden.

Dat Brugge op cultureel vlak heel wat te bieden heeft wordt meteen duidelijk op het ogenblik dat je alle bezienswaardigheden van de stad even mee in oogbeschouwing neemt. Buiten de reeds aangehaalde locaties om te bezoeken is het bijvoorbeeld ook zo dat je nog kennis kan maken met de Sint-Salvatorskathedraal, het indrukwekkende Groeningemuseum evenals de Heilg-Bloedbasiliek en natuurlijk ook Gruuthuse. Ook een wandeling langs de verschillende molens van de stad waaronder ‘De Nieuwe Papegaai’ is absoluut een aanrader te noemen.

Met kinderen op citytrip naar Brugge? Absoluut!

Het historische en romantische karakter van de stad Brugge zorgt er absoluut niet voor dat dit een stad is die uitsluitend interessant is voor volwassenen, in tegendeel. Brugge beschikt namelijk ook over haar eigen pretpark genaamd het ‘Boudewijn Seapark’. Het park opende reeds haar deuren in het jaar 1963 en is vernoemd naar de toenmalige koning van België, namelijk Koning Boudewijn. Het park was in eerste instantie niet veel meer dan een recreatiepark welke beschikte over een speelpleintje, wat tennisvelden, een zwembad en een theehuis. Door de jaren heen is er echter heel wat veranderd. In het jaar 1990 werd er een compleet nieuw dolfinarium geopend welke tot op vandaag één van de grootste en ook meest moderne dolfinaria is ter wereld. De vele prachtige shows zorgen er samen met de bijzonder fijne attracties voor dat het Boudewijn Seapark door de jaren heen is uitgegroeid tot één van de leukste en bovendien ook populairste attractieparken van België.

Een veelzijdige, culinaire topper

Tijdens een citytrip naar Brugge kan je eveneens niet anders dan kennismaken met één van de vele uitstekende restaurants, brasseries of bistro’s die er verspreid over de stad zijn terug te vinden. Je kan hier dan ook een keuze maken uit zomaar even meer dan 150 verschillende eetgelegenheden. Vergeet bovendien na het diner ook niet om nog even het Brugse nachtleven in te duiken. Voor de liefhebbers van bier heeft Brugge uiteraard heel wat moois in petto. Je kan er dan ook kennismaken met verschillende bieren van eigen bodem. Denk op dit vlak niet alleen aan de Brugse Zot, maar ook aan de Straffe Hendrik en natuurlijk ook aan het Abdijbier Steenbrugge. Eén ding staat in ieder geval vast, honger of dorst zal je tijdens je citytrip Brugge zeker en vast niet hebben!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be