Denk je aan een stedentrip in Italië, dan denk je aan Milaan, Rome of Venetië. Wil je een echte verborgen parel ontdekken, kies dan voor Turijn.

Heb je hier wel oren naar, maar wil je dan wel eerst even goed weten wat er te doen is, dan moet je zeker even verder lezen. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van de stad.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Piazza Castello

Elke trip naar Turijn zou moeten beginnen op het Piazza Castello. Dit is het centrale punt van de stad. Het plein zelf komt uit 1500, maar de belangrijkste bouwwerken die je er vindt werden al drie eeuwen eerder, rond 1200, neergezet. Vanaf dit punt kan je gemakkelijk elke richting op in de stad.

Mole Antonelliana

Mole Antonelliana is niet zomaar een bezienswaardigheid in Turijn. Het is het symbool van de stad en tegelijkertijd ook nog eens het hoogste monument van heel Italië. Je kunt dit zelf ook ervaren, want dankzij een panoramische lift kan je helemaal naar de top van het monument rijzen en over de stad uitkijken.

Juventus Stadium

Italië in het algemeen en Juventus in het bijzonder nemen een belangrijke plek in het internationale voetbal in. Ben je dan toch in de stad, dan kan je natuurlijk niet zeggen dat je reis compleet is zonder een bezoek aan het stadion van de club. Je kunt gaan op een wedstrijddag, of je kiest voor een tour

Duomo di San Giovanni Battista

De dom van Johannes de Doper staat ook in Turijn. De kathedraal is vooral bijzonder te noemen omdat deze in renaissancestijl is gebouwd. Deze bouwstijl is eigenlijk niet heel veel in de stad Turijn terug te vinden. In deze kathedraal werd de heilige lijkwade van Christus bewaard in een kapel, must see dus!

Nationale automuseum

Het nationale automuseum, of Museo Nazionale Dell’Automobile, is ook in Turijn te vinden. Dat is ook niet zo vreemd, want één van de belangrijkste families uit de Italiaanse autogeschiedenis komt uit deze stad. Het gaat om de familie Agnelli. Je kunt er auto’s zien, maar er zijn ook allerlei aanverwante zaken te vinden.

Porta Palatina

Natuurlijk ben je niet naar Turijn gekomen om alleen maar binnen te lopen. Je wilt ook wel het één en ander buiten bezichtigen. Porta Palatina moet dan zeker op je lijstje staan. Dit zeer bekende monument stamt nog uit de Romeinse tijd. De poort is in de eerste eeuw na Christus gebouwd en nadert dus zijn tweeduizendste verjaardag.

Castello del Valentino

Middenin de stad vind je een kasteel dat zowel voor de Italianen als voor de Fransen van betekenis is in de landsgeschiedenis. Tegenwoordig is vooral het bijbehorende Parco del Valentino een publiekstrekker.

Villa Della Regina

Villa Della Regina is tegenwoordig voor publiek geopend. Daardoor krijg je een prachtig inkijkje in wat de hogere klassen van de stad Turijn door de eeuwen heen met elkaar uitvoerden. Deze villa speelt daar immers al bijna vier eeuwen een centrale rol in.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be