Ben je verslingerd aan shoppen? Pik je bovendien al winkelend ook graag een portie cultuur of een gezellig etentje mee? Dan moet je beslist een bezoekje aan Brugge brengen. De charmante, eeuwenoude stad biedt zijn bezoekers niet enkel een waaier aan trendy boetieks, charmante winkeltjes en internationale winkelketens, maar ook de mogelijkheid om gastronomisch te genieten en tussendoor de stad op cultureel vlak te ontdekken.

De beste winkelstraten

Steenstraat

De Steenstraat, die overloopt op de Zuidzandstraat, is een drukke en ook zeker populaire winkelstraat. Je vindt er modeketens als H&M, Zara, New Look, Hunkemöller en ICI Paris XL. Hier zul je dus altijd de laatste mode items vinden.

Geldmuntstraat en Noordzandstraat

In de Geldmuntstraat, die overgaat in de Noordzandstraat, vind je de winkels van bekende designers zoals Dries van Noten, Ann Demeulemeester, en Christa Reniers. Enkele adresjes zijn L’Héroïne, Brooklyn en Miss Beaver. Je gaat hier dus heen voor duurdere, maar originele kleding.

Reizen mag weer, maar waar naartoe?
Ontvang inspiratie en tips eenvoudig via e-mail. Mis dit niet.
Ja, verstuur mij inspirerende reistips via email!

Sint-Jacobsstraat

Na massa modeketens en designerwinkels blijft er nog één over: vintage! In de Sint-Jacobsstraat én de Ezelstraat vind je tweedehandsboetiekjes en conceptstores, zoals Chez Madame Moustache, Think Twice en Leeloo. Als je echt een originele outfit wil scoren voor een leuke prijs, moet je in deze straat zijn.

Exclusieve winkels

Brugge luxe winkels

The Chocolate Line

Brugge is dé stad van de chocolade, je vindt er heel wat chocolatiers. The Chocolate Line, op het Simon-Stevinplein is zeer bekend en populair. De winkel is dan ook nooit leeg. De creaties van chocolatier Dominique Persoone zullen je telkens opnieuw verbazen. Als je een leuk en lekker cadeautje zoekt voor een geliefde, zul je dat hier zeker vinden.

Lee Loo

Lee Loo is een vrij exclusieve winkel, perfect voor hippe jongeren of volwassenen. Zo zie je maar, in Brugge kan iedereen iets vinden dat bij zijn op haar stijl past. De prijzen zijn wat hoger dan bij de grote ketels als de H&M en Zara, maar het gaat hier wel om diervriendelijke kleding. Ze zijn dan ook erg trots op hun vegan collectie.

De kleding komt van overal op de wereld. Alles dat net wat anders is dan ‘normaal’, maakt kans om in deze winkel te worden verkocht, mits het aan de richtlijnen van kwaliteit en diervriendelijkheid voldoet. Hipster, vintage, modern, ‘anders’… Je vindt er een mix aan stijlen, en dat maakt deze winkel zo leuk.

Rococo

Brugge kent een 20-tal kantwinkels. De meesten bevinden zich in het centrum van Brugge waaronder Rococo, Duchesse, The Lace Garden, Lace Gallery etc.

Bij Rococo kun je zowel oude als hedendaagse kantwerken vinden, de collectie is zeer uitgebreid, en het personeel vriendelijk. Het leuke is dat je hier ook naar demonstraties kan kijken in de tentoonstellingsruimten. Ook voor kinderen is dit leuk om eens te zien.

Zilverpand

Het Zilverpand is een trendy plaats om te shoppen. Er zijn nu 25 winkels gelegen om 3 binnenpleinen. Echter waren er zo’n 35 winkels in 1979. Sinds de renovatie is het gebouw een stuk moderner geworden, waardoor het elke dag vele shoppers aantrekt. Voor het hele gezin is er wel iets te vinden. Babykleding en accessoires, outfits voor de fans van klassieke en chique kleding, hippe kledingstukken voor de jeugd, en moderne kleding voor jong volwassenen. Er is voor bijna iedere stijl wel iets te vinden.

Vond je dit interessant? Abonneer je nu op de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang meer inspiratie en tips eenvoudig via e-mail. Mis dit niet → Ontdek het hier!

GRATIS reisgids ontvangen? Kies uit deze 20 citytrip bestemmingen