Tijdens een weekendje weg in Brugge wil je vast ook eens uitgaan en het nachtleven van deze gezellige stad ontdekken.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Brugge heeft er bewust voor gekozen om geen clubs toe te laten. Maar geen paniek, de talloze kroegen, bars en danscafés vangen dit gemis goed op.

Dé plek om uit te gaan

Dankzij het gevarieerde aanbod van cafés, hoef je je zeker niet te vervelen tijdens een weekendje in Brugge. De Eiermarkt, net achter de Grote Markt is dé hotspot voor het uitgaan. Hier zijn namelijk meerdere kroegen en gezellige danscafés te vinden. Dit is dan ook de perfecte plaats om andere jongeren te ontmoeten, om samen de hele avond te feesten.

(Discotheek) De Coulisse

In de buurt van het theater van Brugge ligt De Coulisse, in het voormalig Bank van Brugge gebouw. Het is officieel geen club, maar lijkt er wel het meest op.

Alle hipsters komen hier tot ‘s morgensvroeg de dansvloer onveilig maken. De muziekstijl varieert van de nieuwste techno beats tot zwoele R&B. De dj’s weten elk weekend weer het publiek te bespelen. En een groot voordeel: entree hoef je niet te betalen en de wijntjes en biertjes zijn goed betaalbaar.

De keuze in bier is reuze

De echte bierliefhebber slaat geen bezoek over aan het Café ’t Brugs Beertje, het bekendste bierhuis van de stad. Met zo’n 300 verschillende biertjes ben je hier de hele avond wel zoet. De sfeervolle inrichting van het café is nostalgisch, waardoor je niet alleen locals maar ook buitenlandse gasten tegenkomt voor een gezellig praatje.

Ga tijdens je kroegentocht ook zeker langs De Brugse Bierkaai, een huisbrouwerij met een ‘drietap’. Deze tap kan in één beweging drie verschillende huisbiertjes tappen. Onder het genot van een lekkere borrelhap drink je een van deze biertjes op.

In het smalste straatje van Brugge, de Garre, vind je het gelijknamige café ‘De Garre’. In deze leuke bruine kroeg kun je makkelijk kletsen, want de muziek staat niet te luid op. Drink een speciaal biertje of het huisbiertje, een Garre. Ga op tijd op pad, want het is een populaire kroeg.

Brugge jazz

Jazz en lounge

In het Zilverpand vind je Joey’s café, een bruinkroeg waar je je in de sixties en seventies waant. Fans van de blues, folk en jazz voelen zich hier helemaal thuis.

Jazzliefhebbers kunnen ook terecht bij Kunstcentrum de Werf, op de Werfstraat. Luister naar de improvisatie van vele internationale jazzmuzikanten die hier graag live optreden.

Als laatste raden we de B-In aan. Dit is een trendy loungebar aan Zonnekemeers in Brugge.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be