Carnaval is in het land. In de Belgische steden worden kleurrijke verkleedfeestjes gebouwd en wordt er gepronkt met mooie praalwagens. Vaak met een knipoog naar politici of mediafiguren. Maar hoe dan ook, plezier gegarandeerd. Voor wie eens iets anders wil, dan raden we aan om carnaval iets verder weg van huis te vieren. Waarom niet in Keulen? Of Venetië?

Keulen

Carnaval wordt het uitbundigst gevierd in Keulen, Düsseldorf en Aken. Wil je je eens volledig uitleven? Dan moet je het carnaval in Keulen zeker eens meemaken. De feestelijkheden beginnen daar met vrouwen carnaval, gevolgd door carnavalszittingen en ‘last but not least’ een lange optocht op Rosenmontag.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Gratis: Ontdek hier onze gratis cityguides!

Venetië

Dé plaats om carnaval te vieren in Italië is toch wel Venetië. 12 dagen lang zal men de Venetianen met prachtige maskers en gewaden zien rondlopen. Het startschot wordt naar traditie gegeven met de Volo dell’ Angelo, waarbij een engel van de klokkentoren wordt neergelaten. Zeker de moeite waard!

Zoek je inspiratie voor een citytrip of weekend weg?
Ontdek de leukste bestemmingen wekelijks in je mailbox. Mis dit niet.
Ja, ik wil de leukste bestemmingen wekelijks per email ontvangen!

Overtuigd? Boek dan snel een van onze tophoteldeals van TravelBird in Keulen of Venetië en laat je extra verwennen!

Vond je dit interessant? Voor meer inspiratie en tips schijf je in op de wekelijks Citytrip.be nieuwsbrief → Ja, ik wil meer leuke bestemmingen ontdekken!