Nog nooit in Krakau geweest? Hoog tijd een citytrip te plannen naar deze parel van Polen. Krakau ligt in het zuiden van Polen en heeft een vliegveld op 15 kilometer van het centrum van Krakau liggen. Er is een goede verbinding tussen de luchthaven en het centrum van de stad. Een ideale stad voor een stedentrip dus! Krakau bevat vele bezienswaardigheden. Tijdens een stedentrip heb je hier niet altijd alle tijd voor. Graag helpen we je bij de bezienswaardigheden die je in ieder geval bezocht moet hebben voordat je weer het vliegtuig naar huis neemt.

Bezoek de Mariakerk

De Mariakerk herken je meteen aan haar twee ongelijke torens. De kerk bevindt zich op het grote marktplein en is een grote bezienswaardigheid. De Mariakerk staat symbool voor zowel Krakau, maar ook voor Polen. Bezoek de kerk zeker ook van binnen, want je vindt er een prachtig barok interieur. De hoogste toren van de kerk is open voor publiek en dat betekent dat je de toren kunt beklimmen. Vanaf het hoogste punt van de toren heb je een prachtig uitzicht over de hele stad.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wandel naar het Wawel kasteel

Midden in het centrum van Krakau bevindt zich de Wawel heuvel. Midden op deze heuvel bevindt zich het kasteel van Wawel en de kathedraal. Onder de heuvel vind je de zogenoemde drakengrot. Er gaat een verhaal de ronde dat er vroeger een draak in de grot leefde en dat de koning een beloning zou uitgeven voor diegene die de draak doodde.

Vroeger woonde de koninklijke familie in dit kasteel, maar tegenwoordig dient het kasteel als museum. In totaal kent het kasteel 71 zalen. Vele zalen kennen verschillende tentoonstellingen. Wil je deze verschillende tentoonstellingen bezoeken, dan zul je aparte kaartjes moeten kopen voor elke tentoonstelling. De binnenplaats van het kasteel en de Wawel heuvel zijn vrij te bezoeken.

Ontdek de Poolse keuken

Het is ontzettend leuk om kennis te maken met de Poolse keuken, want waarschijnlijk ken je deze nog niet. Polen houden van veel en lekker eten. Een typisch Pools gerecht is de ‘zapiekanka’: het is een soort stokbrood met tomatensaus, veel kaas, ui en champignons. Daarnaast staat de Poolse keuken vooral bekend om haar vele vlees- en visgerechten. Tegenwoordig vind je op elke hoek van de straat een vegetarisch, of zelfs veganistisch, eettentje. En het allerbelangrijkste; de prijzen zijn in vergelijking met de Belgische prijzen ontzettend goedkoop.

Bezoek de zoutmijn van Krakau

Net buiten de stad vind je één van de grootste zoutmijnen van de wereld. Deze zoutmijn staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is het zeker waard om een bezoek aan te brengen. De zoutmijn ligt 350 meter diep en is in totaal zo’n 300 kilometer lang. Je bezoekt de zoutmijn altijd onder begeleiding van een gids. Je kunt kiezen voor verschillende routes in de mijn, namelijk: de ‘tourist’-route, de ‘miners’-route en de ‘pelgrimsroute’. Als je kiest voor de toeristische route wordt je door een gids in 2,5 uur rondgeleid, kies je voor de ‘miners’-route dan ga je als een echte mijnwerker aan de slag en als je kiest voor de pelgrimsroute dan ga met een priester als gids langs alle gebedsruimtes en kapellen die de mijnwerkers speciaal hebben aangelegd.

Wandel langs rivier de Wisla

Maak een mooie wandeling langs de Wisla rivier en ontdek onderweg mooie wijkjes en de Emailfabriek van Schindler, bekend van de wereldberoemde, oscarwinnende film ‘Schlindler’s List’ van Steven Spielberg. Je loopt heerlijk over de slingerende paden langs het water en je komt de mooiste bruggetjes tegen. Hang een liefdesslot aan de brug om de liefde te vereeuwigen.

Concentratiekamp Auschwitz

Heb je een extra dag tijdens je stedentrip? Dan is het zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan het voormalig concentratiekamp ‘Auschwitz’. Vanaf het centrum van Krakau rijd je in ongeveer 1,5 uur naar het concentratiekamp. Je kunt ook kiezen voor een georganiseerde tour, waarbij je wordt opgehaald vanaf je hotel en weer terug wordt gebracht naar je hotel. Auschwitz is het meest verschrikkelijke aandenken aan de Tweede Wereldoorlog. Auschwitz bestaat uit meerdere kampen waar meer dan een miljoen mensen, waarvan de meeste joden, werden vermoord. Het is erg indrukwekkend een bezoek te brengen aan het concentratiekamp. Het is een belangrijk monument geworden waar je alles leert over de Tweede Wereldoorlog en de verschrikkelijke gevolgen daarvan.

Meer weten over Krakau

Er zijn nog vele andere bezienswaardigheden in Krakau te vinden. Denk er ook zeker over na om een lang weekend te gaan, zodat je ook de zoutmijn en concentratiekamp Auschwitz kunt bezoeken. Als je dan toch in de buurt bent, is het zonde om deze kans te laten schieten.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be