De laatste jaren zijn de Poolse steden bezig aan een gigantische opmars. Steeds meer (westerse) toeristen trekken naar bijvoorbeeld Katowice, Warschau of citytrip naar Krakau. Deze steden zijn allemaal prachtig, maar met name Krakau herbergt vele leuke bezienswaardigheden.

In dit artikel geven we jou vijf handige tips voor bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben. Laat je stedentrip naar Krakau nog leuker worden met behulp van dit artikel.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De Grote Markt

Zoals vele steden heeft ook Krakau een gigantische markt in het centrum van de stad. De markt in Krakau is echter het grootste middeleeuwse stadsplein van heel Europa. De afmetingen zijn gigantisch en aan meerdere kanten van het stadsplein staan fraaie gebouwen.

Lakenhal

Lakenhal

Één van de blikvangers op dit plein is de zogeheten Lakenhal. Dit gebouw was de basis voor de succesvolle handel in onder andere stoffen, textiel, leer, kruiden, lood en zout. De Lakenhal is prachtig om te zien, zeker in combinatie met de rest van het grootste stadsplein in de stad.

De Zoutmijn

We gaven hierboven al aan dat in de Lakenhal veel zout verhandeld wordt. Dit zout werd gewonnen in de mijnen van Wieliczka. De Wieliczka Zoutmijn heeft zelfs een trotse plek op de UNESCO-Werelderfgoedlijst ingenomen. Een bezoek aan deze zoutmijn is dan ook een absolute aanrader.

Bezoek de mijn en waan je als een mijnwerker. De Polen hebben hun uiterste best gedaan om de mijn zo indrukwekkend mogelijk te tonen. Dat is zeker weten gelukt.

Wawel Kasteel

Bij een stedentrip in Krakau kan een bezoek aan het Wawel kasteel niet ontbreken. Eigenlijk is de reden daarvoor ook logisch; je kan simpelweg niet om dit kasteel heen. Het kasteel neemt een prominente plek in binnen de stad en ziet er bijzonder fraai uit.

De historie is ook erg indrukwekkend, met name omdat het kasteel vroeger door de Poolse koningen gebruikt werd. Een bezoek aan het nationaal Museum binnen het kasteel is ook erg leuk.

Oscar Schindler’s Email Fabriek

Ben je bekend met de film Schindler’s List? Deze film werd voor het grootste gedeelte in Krakau opgenomen; in de fabriek van Oskar Schindler om precies te zijn.

In deze fabriek moesten vele Joden werken gedurende de oorlogstijden. De eigenaar pleitte hiervoor omdat de Joden goedkope werkkrachten waren. Uiteindelijk heeft de eigenaar op deze manier het leven van vele Joden gered. Een bezoek aan deze fabriek, inclusief ingebouwd museum, is ongelooflijk indrukwekkend. Het laat je duidelijk inzien wat voor verschrikking de Tweede Wereldoorlog geweest is. Dit is tevens een goede manier om kinderen wat meer over de geschiedenis te leren. Zo’n bezoek begrijpen ze beter dan een simpel verhaaltje in een boek.

Als je een bezoekje naar Krakau op de planning hebt staan, zijn bovenstaande vijf bezienswaardigheden de absolute blikvangers. Mocht je meer tijd hebben, is een bezoek aan concentratiekamp Auschwitz ook aan te raden. Dit concentratiekamp kan relatief makkelijk vanuit Krakau bezocht worden. Wel is het handig om kinderen van te voren goed voor te bereiden, een bezoek aan een concentratiekamp is nogal heftig. Leg ze dus goed uit wat ze gaan zien, wat er is gebeurd, en laat ze vragen stellen tijdens het bezoek.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be