Aan de Italiaanse riviera zijn vele mooie steden en stukken natuur die je gezien moet hebben. Wat je wellicht nog niet kent zijn de Cinque Terre dorpen. Dit zijn vijf dorpen met een karakteristiek uiterlijk, tussen het rotsachtige landschap en de Ligurische zee. Waarom deze dorpjes zo geliefd zijn en waarom jij hier echt heen moet, vertellen we in dit artikel.

Natuurpark Cinque Terre

In Italië is Cinque Terre een nationaal park, bestaande uit vijf dorpen. Je komt hier, als je met de auto reist, via de Italiaanse A12 snelweg, die loopt tussen Genua en Livorno. Kleine weggetjes leiden van de snelweg naar elk dorp. De dorpen zelf zijn autovrij. Uiteraard zijn er daarom, voordat je de dorpjes binnenkomt, genoeg parkeerplaatsen aangelegd. De dorpjes zijn ook zeer goed bereikbaar met de trein, want elk dorp heeft zijn eigen station en er rijden voldoende treinen op deze routes.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Het park bestaat niet alleen uit de dorpen, maar ook uit een mooi natuurlandschap dat richting het binnenland ligt. Hier kan heel goed gewandeld worden en zijn prachtige uitzichten te vinden. Het park beslaat ook nog eens twee kleine eilanden die net uit de kust liggen.

Vernazza

Kom je naar Vernazza, bezoek dan de Belforte toren, die symbool staat voor het dorp. Deze toren is gebouwd bovenop de rotsen die over de zee uitkijken. Vroeger werd deze dan ook gebruikt als uitkijkpost. Ervaar dit zelf door voor slechts 1,50 euro naar het publieke terras te gaan.

Corniglia

Corniglia wordt van de vijf dorpjes mogelijk het vaakst overgeslagen, omdat de trein niet direct in dit dorp stopt, maar er net buiten. De omgeving van het dorp is echter uitstekend voor de wandelaar. Vanuit Corniglia loop je bijvoorbeeld zo, via wandelroute 8, naar het Santuario di nostra signora delle grazie. Deze kerk ligt hoog in de heuvels boven Corniglia.

Manarola

Van Manarola wordt gedacht dat dit de oudste van de vijf dorpen is. Dit dorp staat waarschijnlijk het meest bekend om de wijn die er wordt gemaakt, de sciacchetrà. Manarola staat echter ook bekend om het feit dat hier jaarlijks de grootste presepe ter wereld te zien is.

Riomaggiore

Riomaggiore

Ga je naar Riomaggiore, dan kan je lekker zonnebaden op het kleine kiezelstrand. Je kan echter ook een bezoek brengen aan het kasteel van Riomaggiore. De bouw hiervan begon al in 1260. Het gebouw is open voor het publiek en heeft zelfs een terras, waar je lekker op een bankje kan zitten. Het kasteel biedt prachtige uitzichten op onder anderen de zee en is dus een zeer romantische plek.

Monterosso

Monterosso is het grootste van de vijf dorpen. Op de heuvels, waarop het dorp ligt, worden olijven en wijn verbouwd. Monterosso heeft prachtige stranden, maar hier vind je ook het prachtige standbeeld van Neptunus, de god van de zee. Dit standbeeld is symbool geworden voor Monterosso.
Je hoeft bij een vakantie naar Cinque Terre niet te kiezen voor één van de dorpen. Dankzij de wandelpaden die hen verbindt kan je ze allemaal bezoeken.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be