De Canarische eilanden, ze zijn een prachtig stukje Spanje in de Atlantische Oceaan. Dit eiland heeft veel te bieden, maar velen komen voor de prachtige stranden. Lekker bijkleuren, zwemmen of cocktails drinken, het is allemaal mogelijk op de stranden van Lanzarote. Dit eiland beschikt over een groot aantal stranden, elk met zijn eigen plus- en minpunten. Hoe bepaal je dan waar jij jouw strandvakantie doorbrengt? Daar helpen wij je bij.

Natuur en toerisme

Lanzarote is een biosfeerreservaat. Hoewel het eiland gigantisch toeristisch is, is de natuur hier dan ook veel belangrijker dan op sommige van de andere Canarische eilanden. Veel van de gebouwen op het eiland zijn ontworpen door architect César Manrique, die overigens ook een milieuactivist was. Een strandvakantie op Lanzarote is dan ook net iets anders.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wit zand en witte golven

Mooie stranden op Lanzarote

Wil je een mooi strookje wit zandstrand? Dat vind je op Playa de Famara. Terwijl jij geniet van het witte zand, kunnen watersporters hier prima terecht voor de witte golven. De hoge kliffen in de buurt van het strand worden daarnaast goed gebruikt door zweefvliegers. Het kustdorpje Caleta de Famara ligt aan de noordkust van Lanzarote en is nog grotendeels zoals het was toen César Manrique het zijn thuis noemde.

Costa Teguise

Teguise is de voormalige hoofdstad van Lanzarote. In de omgeving van deze stad vind je maar liefst zes prachtige stranden, waar jij jouw strandvakantie kan vieren. Aan de noordkant vind je het strand dat bij uitstek geschikt is voor surfers. Wil je liever niet het zeewater in dan heb je bij Teguise ook de mogelijkheid om het waterpark Ocean Park te bezoeken. Hier kan je van een van de glijbanen glijden. Je kan echter ook naar het Lanzarote Aquarium, waar je vele verschillende vissen kan bekijken.

Familiepret bij Playa Blanca op Lanzarote

Op de zuidelijke punt van Lanzarote vind je Playa Blanca Lanzarote. Deze plek is prima geschikt voor een familievriendelijke strandvakantie. Je kan hier heerlijk ontspannen, maar ook lekker actief zijn. Ga je graag snorkelen met de kinderen of stap je liever met de hele familie op een bootje? Bij Playa Blanca Lanzarote kan het beide. Ook zijn er verschillende eilandhopping trips te boeken. Uiteraard zijn hier niet alleen maar stranden te vinden. Je kan in dit gebied ook een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld de Faro de Pechiguera, een vuurtoren.

Nationaal park Los Ajaches

Eveneens op het zuidelijke puntje van Lanzarote, vind je een prachtig nationaal park. Dit park heet Los Ajaches en bestaat uit een schitterend vulkanisch landschap. In dit gebied liggen ook een aantal stranden, waaronder Playas de Papagayo. Deze stranden bestaan uit schelpenzand en worden beschermd door grote rotsen. Vanaf deze stranden heb je een prima uitzicht op Fuerteventura. Dit eiland ligt namelijk net ten zuiden van Lanzarote.

Als jij ervoor kiest om naar de Canarische eilanden te gaan, maar nog niet weet welk eiland je wil bezoeken, kies dan voor Lanzarote als je van strandvakanties houdt. Er is geen plek te bedenken waar de stranden mooier zijn.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be