In Gent komen veel verschillende soorten cuisine samen, waardoor er een groot aanbod is van goede restaurants. Gentenaars hebben niet per se een eigen keuken ontwikkeld maar genieten, net als op de meeste plekken in het land, van de culinaire golf die uit Frankrijk over komt. Als je van goed eten houdt en je graag nieuwe restaurants ontdekt tijdens een citytrip, zijn er in Gent genoeg mogelijkheden.

Gent culinair


Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Waterzooi

Ondanks dat de Gentenaren niet een eigen vorm van cuisine hebben, hebben zij toch één gerecht waar je in Gent eigenlijk niet omheen kunt: de Gentse waterzooi. Deze stoofpot, die bestaat uit kip, groenten en bouillon is een trots van Gent en die kun je hier dus ook op de meeste plekken wel krijgen. Het is een vullende maaltijd die toch soepel naar binnen gaat; twee eisen die voor een stoofpot al ideaal zijn.

Voor de liefhebbers van goed eten die naar iets anders op zoek zijn dan de waterzooi, zijn er in Gent zoals eerder vermeld genoeg restaurants te vinden om te ontdekken.

Roots

Roots is een kleine bistro, gelegen in de Gentse Patershol wijk. In dit kleine restaurantje staan de verse en lokale producten centraal, waarmee de chef zijn culinaire passie vervult. Hij doet dit op de manier die hij van zijn grootmoeder uit West-Vlaanderen heeft geleerd. Hij probeert met de soms nogal opvallende producten een genuanceerde smaak over te brengen, en maakt vooral vegetarische of visgerechten.

Tip: Met jongere kinderen is de keuze voor Roots iets minder geschikt, de kaart is daar niet op aangepast.

Karel de Stoute

Chef-kok Thomas de Muynck heeft in een mooi historisch pand in Patershol dit restaurant met zijn vrouw opgericht. De Muynck liep stages bij verschillende grote restaurants waar hij inspiratie vandaan haalde voor zijn menu’s van nu. Net als de Roots is dit geen gigantisch restaurant; het is een bescheiden bistro, waardoor de aandacht van de gastheren en -vrouwen voor de gasten optimaal is en je in een gezellige sfeer van het eten kunt genieten.

Cochon de Luxe

In dit restaurant vind je van woensdag tot vrijdag een uitgebreide 3-gangen lunch, en in de avonden en in het weekend kun je er ook voor het diner terecht. De stijl van het restaurant bestaat uit een Franse basis, met een eigen en speelse invulling door de chef Tom van Lysebettens. Hij houdt ervan om zijn gerechten fris en klein te houden, maar wel met de meest verse ingrediënten.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be