Bij een citytrip in ons eigen land denken we nu niet bepaald aan een goedkope trip. Over het algemeen is de Benelux vrij duur. Toch kun je in Gent genieten voor een lage prijs. We geven je een paar tips om goedkoop te genieten in Gent.

Goedkoop vervoer naar Gent

Afhankelijk van waar je vandaan komt, kun je het best Eurolines als vervoerder nemen. Vaak is het vervoer een grote kostenpost, maar op deze manier valt het mee. Zoek van tevoren uit wat de goedkoopste optie is. We horen verhalen van mensen die voor 36 euro al heen en weer zijn gegaan. De bus is goedkoop en bovendien comfortabel.

Een andere optie is de Flixbus. Hier kun je veel retourtjes maken voor weinig geld. Een reis van Luik naar Gent kost er bijvoorbeeld maar 6 euro. Daar kun je de auto niet voor nemen!

Verblijven in Gent

In Gent kun je op zoek gaan naar een goedkoop hotel, maar als het echt low budget moet, kun je altijd nog kiezen voor een hostel. Dat is perfect voor een citytrip met één of meerdere vrienden. Sommige hostels kosten maar 25 euro per nacht en dan heb je een schoon verblijf met een heel goed uitzicht.

Wat de precieze kosten zijn van je verblijf in de stad, hangt af van de kamer waarin je slaapt en de prijzen van bijvoorbeeld het hostel. Ook hier geldt dat vergelijken weer een goed idee is.

Eten en drinken

Goedkoop lunchen? Kan dat in Gent? Jazeker, wel! Dan moet je wel even goed kijken, want er zitten ook behoorlijk wat tentjes die eten en drinken serveren waarover we niet naar huis schrijven. Een goed voorbeeld van een leuke lunchroom met lage prijzen is GiRi, vroeger zat hier True Beans. Voor je avondmaaltijd kun je langs bij Komkommertijd, waar je voor minder dan 20 euro alles eet wat je maar wilt.

Voor een lekker biertje kun je naar Café Galgenhuis. De prijzen zijn er laag en op TripAdvisor wordt het café zeer goed beoordeeld. Een lekker soepje eet je bij Soup ‘R, die op dezelfde site 4,5 van de vijf stippen krijgt.

Veel bezienswaardigheden bezoeken met de CityCard Gent

Gent

Als je veel bezienswaardigheden wilt bezoeken, kun je het best een CityCard kopen. Hiermee krijg je toegang tot alle belangrijke monumenten, musea en attracties die Gent rijk is.

Bij mooi weer kun je op vertoon van deze kaart ook een boottocht maken. Daar komt nog bij dat deze geldig is in de bus of in de tram. Voor 48 uur betaal je zo’n 30 euro. Voor 72 uur betaal je 35 euro. Je kunt de kaart kopen via het internet, maar ook in Gent zelf.