Gent wordt door veel mensen benoemt tot één van hun favoriete steden in België. Echter komt het ook vaak voor dat mensen die op reis gaan niet veel tijd hebben om lang in Gent te blijven omdat ze via daar alleen doorreizen, of zijn bezoekers maar kort in de stad omdat ze een dagtripje maken. Ook al ben je maar een dagje in Gent, als je het beste uit je dag haalt kun je nog steeds de grootste hoogtepunten van de stad bezoeken. Hieronder een voorbeeld voor hoe je je dag in de stad kunt indelen.

Ochtend

Om de drukte op de wegen te vermijden is het slim om al vroeg van huis te vertrekken richting Gent. Als je dan op de vroege morgen in het centrum van de stad bent, kun je nog even genieten van de rust en de opkomende zon die voor mooie plaatjes zorgt. Op de route door de stad zal je bijvoorbeeld veel graffitistraatjes tegenkomen, die zorgen voor een artistieke en kleurrijke wandelgang door de stad. Voor liefhebbers van graffitikunst is vooral de Werregarenstraat een aanrader.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Na dit straatje te hebben bewonderd kun je doorlopen naar het Gravensteen. Dit Middeleeuwse kasteel is de moeite waard, omdat het verdedigingssysteem, de grote muur met gaten voor de schutters, nog vrijwel intact is. Ook is dit een mooie plek vanaf waar je, omdat het hooggelegen is, de stad goed kunt overzien. In het kasteel zijn er tevens musea, het wapenmuseum en het gerechtsmuseum. In het gerechtsmuseum kun je verschillende Middeleeuwse folterwerktuigen bekijken, zoals de pijnbank of de guillotine.

Begin van de middag

Gent kerk

Na een koffietje te hebben gedaan buiten het kasteel kun je doorlopen naar de Sint Niklaaskerk, via de Sint-Michielsbrug. Deze ligt over de Leie en stamt uit het begin van de twintigste eeuw. Vanaf de brug kun je uitkijken op de Korenlei en de Graslei, de basis van de welvaart van Gent van vroeger. In de Sint Niklaaskerk zelf, een kerk die is gewijd aan de bisschop Nicolaas van Myra, is ook genoeg om te bekijken. Om meer te leren over de ‘echte’ Sinterklaas kun je hier naar binnen lopen.

Voor het verdere verloop van de middag is het handig om een fiets te huren, zodat je je sneller door de stad en haar hoogtepunten kunt manoeuvreren. Eenmaal op de fiets kun je doorfietsen naar de Sint-Baafskathedraal. Hier hangt “Het Lam Gods”, een schildering van de gebroeders Van Eyck waarvan velen vinden dat je die gezien moet hebben voordat je Gent verlaat.

Je kunt je tocht vervolgen naar het Stadsmuseum, om daar de historie van de stad eens te bekijken. Oude beelden, stadsplattegronden en maquettes van hoe Gent vroeger in elkaar zat zijn hier te vinden.

Diner

Voor het diner kun je het centrum inlopen. Hier zul je vele verschillende geschikte tentjes vinden. Op een warme zomerdag kun je ook genieten van een terras in het gezellige centrum. Op verschillende sites kun je de aanraders vinden, zoals ’t Helse Stoofke. Een klein, authentiek en gezellig restaurantje waar je heerlijke Gentse Waterzooi of een ander lekker stoofpotje kunt eten om de dag met een goede maaltijd af te sluiten.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be