Nationaal Museum

Nationaal Museum

Dit is het belangrijkste museum van Praag én van Tsjechië en werd opgericht in 1818 als ‘Nationaal Museum in Bohemen’. Het hoofdgebouw, dat als vast onderkomen voor de collectie werd gebouwd tussen 1885 en 1891, staat aan het Wenceslausplein. Tijdens W.O.II werd het zwaar beschadigd, maar gelukkig waren de kunstwerken in veilige opslagplaatsen opgeborgen. De collectie van 14 miljoen kunstwerken is wel verspreid over verschillende gebouwen.

Adres
Nationaal Museum – Národní muzeum‎
Václavské náměstí 1700/68
110 00 Prague
Web
http://www.nm.cz/
Museum Kampa

Museum Kampa

De naam van het museum voor moderne kunst komt van het eilandje Kampa waar het museum ligt. Het museum werd in 2003 opgericht door kunstverzamelaars Jan Mládek en Meda Mládková. Hun collecties vonden hun thuis in een oud industrieel gebouw in neogotische stijl. Als herkenningspunt voor het museum werd aan de rivier een zes meter hoge stoel geplaatst.

Adres
Museum Kampa
Na Kampě 8b
118 00 Prague
Web
http://www.museumkampa.cz/en/Collections-102.htm

Museum voor Toegepaste Kunst

Museum voor Toegepaste Kunst

De kunstcollectie van dit museum bestaat uit Europese en Boheemse toegepaste kunst en kunstnijverheid van de renaissance tot de hedendaagse kunst. De waardevolste stukken behoren tot de collectie glaskunst die door Gustav Pazaurek in 1932 aan het museum werd nagelaten.

Het museum zit sinds 1900 in een neo-renaissancistisch gebouw van architect Jozef Schulz.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Gratis: Ontdek hier onze gratis cityguides!

Adres
Museum voor Toepaste Kunst
17. listopadu 2
110 00 Prague
Web
http://www.upm.cz/?language=en
Tsjechisch Muziekmuseum

Tsjechisch Muziekmuseum

Het muziekmuseum is eigenlijk een onderdeel van het Nationale museum en bestaat uit drie vestigingen: het hoofdgebouw (muziekinstrumenten), het Antonin Dvorak-museum en het Berich Smetana-museum.

Zoek je inspiratie voor een citytrip of weekend weg?
Ontdek de leukste bestemmingen wekelijks in je mailbox. Mis dit niet.
Ja, ik wil de leukste bestemmingen wekelijks per email ontvangen!

De collectie muziekinstrumenten bevindt zich in een oude barokke kloosterkerk in de wijk ‘Mala Strana’. In totaal vind je er een 400-tal historische muziekinstrumenten. Er worden ook regelmatig concerten georganiseerd.

Adres
Tsjechisch Muziekmuseum
Karmelitská 2/4
118 00 Prague
Web
http://www.nm.cz/ceske-muzeum-hudby/

Vond je dit interessant? Voor meer inspiratie en tips schijf je in op de wekelijks Citytrip.be nieuwsbrief → Ja, ik wil meer leuke bestemmingen ontdekken!