El-De-Haus

El-De-Haus

Heb jij een sterke interesse in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog? Dan mag het museum El-De-Haus in Keulen niet aan jouw to-do-lijst ontbreken! In het El-De-Haus maak je van dichtbij kennis met De Gestapo, de geheime politie van Nazi-Duitsland. Dwaal rond in de martelkamers, bezoek de Joden hun cellen en beleef een leerrijke dag.

Adres
Appellhofplatz 23
50667 Köln
Web
http://www.museenkoeln.de/NS-DOKUMENTATIONSZENTRUM/pages/319.aspx?s=319
Kolumba Kunstmuseum

Kolumba Kunstmuseum

Kunstliefhebbers, opgelet. In de historische binnenstad van Keulen vind je ondermeer de kunstcollectie van het aartsbisschopdom en de ruïne van de Sint Kolumba kerk. De overblijfselen van deze ruïne werden verwerkt in het ontwerp van het museum. Ben je geen zo’n kunstliefhebber? Dan is dit museum nog steeds het bezoeken meer dan waard. Het ontwerp alleen al is adembenemend mooi!

Adres
Kolumbastraße
50667 Köln
Web
http://www.kolumba.de
Chocolademuseum

Chocolademuseum

Het chocolademuseum vind je aan de zuidkant van de stad. Het museum is er al sinds 1993 gevestigd in de Rheinauhafen wijk. Het museum is uniek in z’n soort en biedt een boeiende kijk op de verschillende aspecten en de historiek van chocolade. Het gebouw waarin het museum is gevestigd lijkt heel erg op een futuristisch schip opgebouwd uit glas en aluminium. Het museum heeft drie verdiepingen en neemt je mee in de geschiedenis van 3 000 jaar chocolade. Natuurlijk vind je hier ook een chocoladeshop waar je tegoed kunt doen aan overheerlijke chocolaatjes. Het chocolademuseum is zeker een bezoekje waard, of je nu een zoetekauw bent of niet!

Adres
Am Schokoladenmuseum 1a
D – 50678 Cologne
Web
http://www.schokoladenmuseum.de/start.html

Duftmuseum Eau de Cologne

Duftmuseum Eau de Cologne

Het huis van John Maria Farina, de uitvinder van het wereldberoemde reukwater ‘Eau de Cologne’ fungeert vandaag als museum. In het huis was vroeger de parfumfabriek gevestigd. Farina heeft nooit tot doel gehad een reukwater op de markt te brengen. Hij had de bedoeling om met bloemen extracten een lustopwekkend middel te maken. Hij moest zijn doelstellingen echter bijschaven toen bleek dat zijn uitvinding beter geapprecieerd werd als parfum. Het product was in die tijd erg duur en werd enkel gedragen door de rijke adel. Wil je nog meer geschiedenis over dit wereldberoemde parfum ontdekken breng het museum dan zeker eens een bezoekje!

Adres
Obenmarspforten 21
50667 Köln
Web
http://farina.org