Ben je op zoek naar een leuke stad in eigen land om een weekendje door te brengen? Wij raden je aan om een paar dagen naar Brugge te gaan. Deze authentieke, schilderachtige stad heeft een rijke historie en de architectuur die je in Brugge terugvindt is uniek.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Deze stad heeft de bijnaam ‘het Venetië van Noord-Europa’. Deze bijnaam heeft het te danken aan de vele grachten en de prachtige straatjes. Als je een weekendje weg gaat naar Brugge, zorg er dan voor dat je een verblijf boekt in het centrum. De meeste bezienswaardigheden en hotspots zitten namelijk in het centrum van de stad. Als je jouw hotel, appartement of bed & breakfast uitstapt kun je te voet naar de leukste trekpleisters van de stad gaan.

Een lekker biertje drinken in deze historische stad

Bier in Brugge

De volledige historische binnenstad van Brugge maakt sinds 2000 deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze Belgische stad heeft een authentiek karakter en je kan er veel mooie kerken, smalle straatjes en sfeervolle pleintjes vinden waar genoeg te beleven is. Veel jongeren reizen naar Brugge af om te genieten van de heerlijke Brugse biertjes. De stad staat bekend als het bierparadijs van België.

Op het geweldige Brugse Marktplein zitten talloze cafés gevestigd waar je de lekkerste speciaal biertjes tot je kunt nemen. Je vindt hier onder andere het enige Duvelcafé van de wereld en het biermuseum. Bij The Bruges Beer Experience heb je de mogelijkheid om alle facetten van bier drinken te beleven. In het café zitten maar liefst 16 bieren op de tap. Als bierliefhebber moet je dus zeker een bezoekje brengen aan de vele biercafés op het Marktplein. Het is ook leuk om enkele bekende Belgische bierbrouwerijen te bezoeken in de omgeving. Ga bijvoorbeeld langs bij de oude familie bierbrouwerij de Halve Maan. Boek er meteen een bierproeverij bij en je hebt direct een leuke invulling van je dag.

Andere activiteiten

Als je in Brugge bent is het ook een leuk idee om een kijkje te nemen bij het chocolade museum. Bij Choco Story kun je alles leren over de geschiedenis van deze lekkernij. Je kan een leuke workshop volgen waarbij je truffels en pralines gaat maken. Tevens zijn er nog andere musea in deze stad die absoluut de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen.

Het Gruuthusemuseum is een luxe stadspaleis dat in de vijftiende eeuw gebouwd is. In het diamantmuseum kun je kennismaken met het diamantslijpen. Diamanten zijn één van de belangrijkste exportproducten van België en in dit museum leer je alles over de technieken van diamantslijpen. Neem ook zeker een kijkje bij het stadhuis van Brugge. Het Brugse stadhuis stamt uit 1376 en is een imposant gebouw. Binnenin kun je een kijkje nemen in de Gotische Zaal en de prachtige muur schilderijen bezichtigen. Verder is het leuk om langs te gaan bij de Heilige Bloedbasiliek en de Onze Lieve Vrouwekerk. Er is voldoende te beleven in Brugge als je er een weekend naartoe gaat!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be