Langs de rivier de Moezel ligt de oudste stad van Duitsland: Trier. Cultuur- en geschiedenisliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Deze stad heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Je ziet er prachtige historische bouwwerken en kunst uit de Romeinse tijd. Deze staan op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en zullen dus voor altijd beschermd blijven. Een bezoek aan Trier is teruggaan in de tijd bij het verkennen van de Romeinse stadspoort, brug, baden en amfitheater. Maar Trier heeft ook paleizen, kerken en schitterende vakwerkhuizen uit latere perioden. En wie even genoeg heeft van al die cultuur en geschiedenis, kan heerlijk shoppen in de enorme winkelcomplexen. Deze stad is meer dan een bezoek waard. Wij zetten de vijf populairste bezienswaardigheden op een rij.

De imposante Porta Nigra

De Porta Nigra is een van de meest bekende bouwwerken in Trier. Een imposant en opvallend gebouw welke stamt uit de Romeinse Tijd. Bij deze stadspoort begint de voetgangerszone. Voor toeristen een ideaal vertrekpunt om de stad te gaan ontdekken. Je loopt meteen de belangrijkste winkelstraat in, en ernaast ligt het toeristische informatiecentrum.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Recht tegenover Porto Nigra ligt het Mercure Hotel Trier Porta Nigra met een schitterende, centrale ligging, ideaal om het gezellige Trier te ontdekken. Op wandelafstand bereik je gemakkelijk de meeste bezienswaardigheden en shoppingmogelijkheden.

Sfeervolle Houtmarkt (Grote markt)

Een bezoek aan de Grote Markt mag zeker niet ontbreken. Het is een van de mooiste stadspleinen van Duitsland en rondom het plein zijn geweldige historische gebouwen in verschillende stijlen te zien. Neem plaats op een terrasje en geniet van een lekker glaasje wijn. Voor feestvierders is het leuk om te weten dat op dit plein het straatcarnaval wordt gevierd. Tevens vindt er het jaarlijkse Altstadtfest en de knusse kerstmarkt plaats.

Mooie architectuur bij Trierer Dom

In het centrum van de stad ligt Duitslands oudste bisschopskerk; de Dom. Een aantal keer werd deze romaanse kerk uitgebreid. Hierdoor zie je veel verschillende architecturale stijlen. De kerk is gratis te bezoeken en je zult je ogen uitkijken bij het ontdekken van de vele schatten en kunstwerken in de Dom. Het interieur is adembenemend mooi en ook de akoestiek is prachtig.

Keurvorstelijk paleis met prachtig beeldhouwwerk

In de historische binnenstad staat vlak naast de Constantijnbasiliek, het Keurvorstelijk Paleis. In de 17e eeuw was dit het onderkomen van de keurvorsten van het Aartsbisdom Trier. De zuidelijke vleugel heeft prachtig beeldhouwwerk en fresco’s. Vanuit de barokke paleistuinen kun je dit heel goed bekijken. De tuinen zijn heerlijk om door te wandelen en bezaaid met standbeelden van Griekse goden. In de zomer zijn er geregeld openluchtconcerten in de paleistuinen.

Constantijnbasiliek uit Romeinse oudheid

In de Romeinse oudheid was een basiliek geen religieus gebouw. Het was een immense hal met veel verschillende functies. De basiliek is van bakstenen en absurd groot. Dit gaf ook aan hoe machtig de keizer was. Door de enorme afmetingen is de Constantijnbasiliek de grootst overgebleven één-kamer structuur uit de Romeinse tijd. De basiliek is daardoor zeker een aanrader om eens te bezoeken. Helaas is het bouwwerk in de loop der tijd wel een aantal keren vernield. Na volledig herstel doet het nu dienst als Evangelisch-Lutherse kerk.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be