Duitsland is een land in Centraal-Europa. Je hebt er waarschijnlijk wel al van gehoord, want het is één van onze buurlanden. De hoofdstad is Berlijn, de officiële landstaal Duits en je kan er met de euro betalen.

Het Duitse klimaat

Het klimaat in Duitsland is een gematigd zeeklimaat. De zomers zijn er niet echt warm, maar de winters ook niet echt koud. Net zoals bij ons is het weer er niet constant. In één dag kan je van heel koud naar heel warm gaan of omgekeerd, het is onvoorspelbaar. Wat wel geweten is, is dat de meeste neerslag in Duitsland tijdens de zomer valt.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wat valt er te beleven in Duitsland?

Berlijn, Duitsland

De hoofdstad van Duitsland, Berlijn, staat gekend voor zijn culturele leven. Je kan er veel musea bezoeken of eens goed gaan feesten. Het is trouwens ook een hele groene stad, want bijna 30% van  bestaat uit natuur of meren en rivieren. Wie in Berlijn is, kan natuurlijk de Berlijnse Muur niet missen. Deze muur verdeelde de stad in twee delen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Slot Neuschwanstein is een prachtig paleis dat als inspiratie gebruikt werd voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland. Walt Disney is er namelijk op bezoek geweest en op slag verliefd geworden op het gebouw. Om het kasteel te bezoeken, kan je te voet naar boven wandelen of je kan een koets nemen. Het is één van Duitsland’s meest gefotografeerde gebouwen. Dat zegt al genoeg, niet?

Echte durvers kunnen voor hun adrenaline terecht in het Spreepark. Dat is een verlaten pretpark in Berlijn. Het was sinds het jaar 2002 verlaten, maar in 2017 zijn enkele herstellingswerken begonnen. Het is dus niet zeker of het park nog volledig in “originele” staat is.

Het Bergpark Wilhelmshöhe is een gigantisch park in de stad Kassel. Hier vind je onder andere een Herculesmonument en heel wat prachtige bomen. Er staat ook een groot kasteel middenin het park en aan water is er ook een overvloed. Het park is trouwens ook opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Een andere unieke plaats in Duitsland is het Auerworldpaleis. Dat is een “paleis” gemaakt uit levende planten. De planten zijn zodanig in elkaar geweven dat ze een soort van kasteel vormen waar je door kan wandelen. Dit Auerworldpaleis werd door de architect Marcel Kalberer (en zo’n 300 vrijwilligers) gemaakt en bevindt zich in het stadje Auerstedt.

Zin om Duitsland op eigen houtje te gaan ontdekken? Boek dan hier alvast je vakantie, dan duurt het aftellen minder lang.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be