Chocolaterie Spegelaere

Chocolaterie Spegelaere

Zoetebekjes moeten absoluut een bezoekje brengen aan de oudste chocolaterie van deze historische stad. In chocolaterie Spegelaere kan je heerlijke koekjes, chocolade en marsepein kopen, stuk voor stuk met de beste ingrediënten én op ambachtelijke wijze gemaakt. Tip: de chocoladedruiventrossen, gevuld met marsepein of praliné zijn verrukkelijk!

Adres
Ezelstraat 92
8000 Brugge
Web
http://www.sweetchocolatedreams.be
R&B

R&B

R&B heeft niets te maken met het gelijknamige muziekgenre, nee, R&B staat voor Ribs ‘n Beer. De place to be voor wie houdt van lekkere ribbetjes! Ribs ‘n Beer serveert sinds enkele jaren lekkere langzaam gegaarde ribbetjes in de Brugse binnenstad, ze worden geserveerd met een saus naar keuze of natuur. Krijg je niet genoeg van de heerlijke ribbetjes? Geen probleem, Ribs ‘n Beer werkt met een all you can eat formule, hier ga je dus zeker niet met honger van de tafel! Naast ribbetjes kun je hier ook terecht voor diverse andere gerechten en natuurlijk ook een uitgebreide keuze aan bieren. Vergeet zeker niet tijdig te reserveren!

Adres
Ezelstraat 50
8000, Brugge
Web
                                                                              http://www.ribsnbeer.com/index.php/be/
Carlito’s

Carlito’s

Italië beleven in het Venetië van het Noorden? Dat kan! Bij Carlito’s kan je genieten van verschillende Italiaanse gerechten, van pizza’s tot pasta’s. De unieke ligging alsook de gezellige inrichting zijn de ideale ingrediënten voor een gezellig avondje uit.

Adres
Hoogstraat 21
8000 Brugge
Web
http://www.carlitos.be/
Chez Vincent

Chez Vincent

Chez Vincent mag je gerust een “luxefrituur” noemen. In de Brugse binnenstad zijn er wel meer frituren (denk onder andere aan de bekende groene stalletjes op de Markt), maar Chez Vincent onderscheidt zich op vele vlakken. Zo worden de frietjes gesneden uit bintjes en gebakken in de beste plantaardige frituurolie. Proef zeker ook van de Vinz Special rundsburger!

Adres
Sint-Salvatorskerkhof 1
8000 Brugge
Web
http://www.chezvincent.eu
De Karmeliet

De Karmeliet

Brugge is meerdere sterrenrestaurants rijk, maar De Karmeliet is veruit het meest bekende restaurant. Chef Geert Van Hecke, met drie sterren achter zijn naam, serveert er al jarenlang wat je als “Belgische gastronomie” kan omschrijven. De Karmeliet biedt verschillende menu’s aan, maar je kan er natuurlijk ook à la carte eten. Niet goedkoop, maar wel héél erg lekker!

Adres
Langestraat 19
8000 Brugge
Web
http://www.dekarmeliet.be

Walplein

Walplein

Op het Walplein heb je keuze uit talrijke restaurantjes waar o.a. het restaurant De Zevende Hemel, Table Folle en het restaurant Salade Folle gevestigd zijn. Heb je na het eten zin in een fris biertje dan kun je altijd een bezoek brengen aan De Halve Maan waar enkele typische Brugse biertjes gebrouwen worden.

Adres
Walplein
8000 Brugge
Frietjes aan het belfort

Frietjes aan het belfort

Aan de voet van het Belfort op de Grote Markt vind je de 2 typische, groene frietkoten van Brugge. Wil je genieten van heerlijke frietjes dan is dit een absolute must! Deze frieturen zijn bijna 24u op 24u geopend.

Adres
Grote Markt
8000 Brugge
l'Estaminet

l’Estaminet

L’Estaminet is een gezellige brasserie-eetcafé gelegen in het groene Astridpark te Brugge.
Hier kun je terecht voor een ruime snackkaart van salades en pastagerechten. L’Estaminet is gekend omwille van zijn lekkerste Spaghetti van Brugge en omstreken en het is het stamcafé van commissaris Van In, het hoofdpersonage in de Aspe boeken.

Adres
Park 5
8000 Brugge
Narai Thai

Narai Thai

Liefhebber van de Thaise keuken? Ervaar een échte culinaire belevenis in een overheerlijk en bovendien prachtig Thais restaurant. Narai Thai is gelegen in het hartje van middeleeuws Brugge. Voorgangers beschreven de gerechten als delicieus en exotisch.

Adres
Smedenstraat 43
8000 Brugge
Web
http://www.naraithai.be/
Pottekijker

Pottekijker

De Pottekijker serveert een uitgebreide Belgische menukaart. Het maandelijks menu omvat seizoensgebonden gerechten en specialiteiten van het huis. Reserveren vooraf raden wij ten sterkste aan.

Adres
Achiel Van Ackerplein 2
8000 Brugge
Web
http://www.de-pottekijker.be/
Hertog Jan

Hertog Jan

Dit Brugs driesterrenrestaurant brengt een eigentijdse keuken in alle eenvoud. Chef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens laten de wereldse keuken perfect samensmelten met enkele lokale accenten. Als je wil genieten van enkele top gerechten dan is reserveren de boodschap!

Adres
Loppemsestraat 52
8210 Zedelgem
Web
http://hertog-jan.com/