Ierland staat bekend om bepaalde producten en karakteristieken. Ieren zijn goed in verhalen vertellen, maar ook in het maken van uiteraard Whiskey en Guinness. Want wie in de buurt wel eens een Ierse pub heeft bezocht, heeft in ieder geval al kennis mogen maken met Guinness en de gezellige Ierse sfeer. In Dublin heb je de mogelijkheid om te kijken in de keuken van deze producten, waar je thuis ook van kunt genieten.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Jameson Distillery Bow St

In Dublin staat een van de voormalige stokerijen van één van ‘s werelds grootste Whiskey merken: Jameson. De Whiskey goeroes van Jameson besloten om de oude stokerij in Dublin om te toveren tot een bezoekerscentrum, om mensen kennis te laten maken met hun vakgebied, hun geschiedenis en hun specialiteiten.

Tijdens de tour leer je over het proces van whiskey maken, wat daar allemaal bij komt kijken en hoe Jameson tot hun lekkere whiskey komt. Aan het eind van de tour is er een kleine whiskey proeverij, waar je verschillende Jameson’s kunt proeven als afsluiter. Er is ook een souvenirwinkel, waar je de unieke Jameson Distillery Reserve kunt kopen. Je kunt tevens het label laten bedrukken, zodat je eigen naam erop staat. Het is handig om voor de tour vooraf te reserveren, zo voorkom je teleurstellingen dat het niet uitkomt wanneer je in Dublin bent. Dat kan op hun website (https://www.jamesonwhiskey.com/en-US/visit-us/jameson-distillery-bow-st).

The Guinness Storehouse

Guinness

Een oud gedeelte van de Guinness brouwerij, is de Guinness Storehouse in Dublin. Net als bij de Jameson Distillery, kun je hier ook een tour krijgen en een kijkje in de ‘keuken’ nemen om te zien hoe het bier die je ook overal kunt proeven wordt gebrouwen. Het leuke van deze plek is dat het gebouw is gevormd tot een grote “pint” (groot bierglas), waar 14,3 miljoen pintjes kan worden opgeslagen, wat ongeveer neerkomt op ruim 5 miljoen liter bier. De verschillende verdiepingen vertellen allen hun eigen verhaal en spelen hun specifieke rol in het brouwproces.

Tussendoor kom je uit op de hoogste verdieping in het Guinness Storehouse, waar je een mooi uitzicht op de stad Dublin hebt. Je krijgt hierbij ook, uiteraard, een pintje Guinness. Een kaartje voor een rondleiding door het Guinness Storehouse is niet erg goedkoop, maar qua drankjes en geschiedenis is het het wel dubbel en dwars waard. Ook voor The Guinness Storehouse is het handig om vooraf te reserveren, vanwege mogelijke drukte. Dat kan op hun website (https://www.guinness-storehouse.com/en).

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be