Brugge is een heerlijke bestemming voor een citytrip, en het cultureel erfgoed trekt dan ook elk jaar vele bezoekers van binnen- en buitenland. De binnenstad heeft nog dezelfde uitstraling als vroeger, al is deze wel een beetje gemoderniseerd. Er zijn natuurlijk veel bezienswaardigheden, maar eigenlijk is deze oude binnenstad al een openluchtmuseum op zich.

Om deze stad te ontdekken wil je natuurlijk wel dat het lekker weer is, maar wat is het klimaat in Brugge? Op die vraag gaan we je hier antwoord geven. Ook geven we je wat leuke tips bij elk seizoen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

citytrip.be/c/3/20″>

De zomer in Brugge

Dit is waarschijnlijk toch wel het beste moment om de stad te bezoeken. Gemiddeld is de maximum temperatuur in Brugge 21 graden in juli en augustus, maar er zijn veel dagen bij waarop het een stuk warmer is. Met zo’n 7 zonuren per dag is het natuurlijk heerlijk om langs het water te lopen, om een drankje te drinken op een terras, of om foto’s te maken bij de mooie gebouwen. 

De kans op regen is, zoals in België, altijd wel aanwezig. Een zomerse regenbui is dus zeker niet uitgesloten. Regent het? Dan kun je bijvoorbeeld naar het Museum Salvador Dali of het Groeningemuseum. 

De herfst in Brugge

In de herfst valt er regelmatig een goede bui regen, en beginnen de temperaturen snel te dalen. Vooral op de vroege ochtend en in de avond is het fris. Om tijdens de herfst de stad te bezoeken, is het dus aangeraden om alle buitenactiviteiten in de middag te plannen. Zo heb je meer kans op zonnig en relatief warm weer. 

Zet voor de zekerheid ook een aantal binnenactiviteiten op je lijstje, zo heb je altijd een plan B voor wanneer het geen lekker weer is. Wat dacht je van het Torture Museum Oude Steen, of het Brugs Biermuseum? Leerzaam, ludiek en overdekt. Wat wil je nog meer op een regenachtige dag?

Voor de kinderen is er ook een leuke binnenspeeltuin in Brugge: De Toverplaneet. Hier kunnen ze overdekt spelen en even hun energie kwijt. Wel is de toegang redelijk prijzig, waardoor het voor een groot gezin misschien niet zo interessant is om hier naartoe te gaan. Het leukste blijft natuurlijk het opzoeken van een park waar de kleintjes lekker kunnen rondrennen op een zonnige dag.

De winter in Brugge

Brugge winter

De winters zijn vaak koud, en soms ook regenachtig in Brugge. Er zullen zonnige dagen zijn, waarop je (goed warm aangekleed) door de leuke straatjes kunt wandelen en de stad kunt ontdekken. 

Er zijn genoeg activiteiten die je binnen kunt doen. Denk hierbij aan een bierproeverij en wafels bakken workshop. Eerst proef je verschillende soorten bier, en dan ga je aan de slag met het bakken van de wafels. Je mag je favoriete bier uit de proeverij aan je beslag toevoegen. Ook kinderen kunnen meedoen met het wafels bakken. Ze maken dan beslag zonder bier zodat ze volop kunnen smullen van hun eigen baksels. 

Waren de wafels niet genoeg om je zin in zoetigheid te voldoen? Dan raden we je aan een paar heerlijke bonbons te halen bij één van de vele chocoladewinkels. 

De lente in Brugge

In april beginnen de temperaturen weer te stijgen, en kunnen we genieten van gemiddeld 5 uur zon per dag. Vanaf mei is dit zelfs 7 uur! De ochtenden en avonden zijn nog fris, maar in de middag zul je veel locals en toeristen naar de terrasjes zien trekken. Er is natuurlijk niets zo leuk als genieten van een wafel en koel biertje in het lentezonnetje! 

Ben je niet zo van de terrasjes? Koop dan wat lekkers bij een lokaal winkeltje en ga naar één van de leuke parken van de stad. Zo kun je uitrusten van het bezoeken van de bezienswaardigheden, lekker eten, en misschien wel wat bruin worden. Ook hebben de kinderen zo genoeg ruimte om lekker rond te rennen en gek te doen zodat ze daarna weer rustig profiteren van de culturele uitstapjes. 

Vergeet niet om zonnebrandcrème mee te nemen. De zon is nog niet super fel, maar je kunt zeker al wel verbranden omdat je lichaam in de winter weinig zon heeft gezien. Je wil natuurlijk niet rood zijn na een middagje op het terras in Brugge. 

Een gratis wandeltour bij goed weer

Of het nu zomer of winter is, zodra het weer een beetje lekker is worden er weer gratis wandeltours georganiseerd in de stad. Iedere gids deelt zijn of haar passie voor Brugge, en geeft je informatie op basis van persoonlijke ervaringen. De rondleidingen zijn erg gezellig, en steken wat af bij de dure versies die je soms ziet. Omdat de lokale vertellers niet dezelfde route volgen en niet dezelfde verhalen vertellen, kun je er zelfs voor kiezen om meerdere keren een andere gids te volgen. Zo ontdek je de hele stad door de ogen van een local!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be