Het is altijd leuk om een jaarlijks terugkerend evenement te bezoeken in het land of de stad waar je van je vakantie geniet. Het is een extra stukje cultuur dat je meekrijgt! Praag kent door het jaar heen een aantal evenementen waar menig toerist nog wel eens een kijkje wil nemen. Hieronder een lijstje met de evenementen die echt aan te raden zijn.

Masopust

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Masopust

Tijdens de Masopust, of de Vastenavond, treden verschillende zangkoren en gemaskerde lieden op in een optocht naar het culturele centrum van het Palac Akropolis. De traditie van deze optocht is dat iedereen die langskomt zich erbij mag aansluiten, en mee mag lopen richting het Akropolis waar een grote hoeveelheid bier wacht en het varkensvlees klaar wordt gemaakt. Er wordt ook gedacht aan degenen die geen alcohol drinken of geen vlees willen nuttigen. Zo is er vegetarisch eten, en zijn er genoeg drankjes zonder alcohol. Het feest is een ritueel dat wordt gevierd vlak voordat de Vastentijd begint; iedereen slaat met een laatste maal een goede bodem in. Een soort omgekeerd Suikerfeest, dus.

Dag van de Arbeid

In deze socialistische staat wordt de Internationale Dag van de Arbeid nog steeds uitgebreid gevierd. In het Letnápark komen voormalige communisten bijeen en constateren dat de vrije markt ook niet het meest ideale is. Soms wordt er op de dag ook gedemonstreerd in de straten van Praag, maar daarnaast is 1 mei ook de dag van de liefde in de stad. Geliefden van alle leeftijden maken op deze dag een pelgrimstocht naar het standbeeld van Karel Hynek Mácha op Petrin Hill. Deze schrijver schreef eens het beroemde melancholieke liefdesgedicht Máy (mei), en als dat wordt voorgelezen bij het standbeeld gaan de Praagse verliefden helemaal los.

Biennale van Praag

Om het jaar, in de oneven jaren, vindt in de periode tussen mei en juli een grote kunsttentoonstelling plaats in de stad. Deze op Venetië lijkende tentoonstelling, die weliswaar niet even bekend is maar daarom niet minder indrukwekkend, is een trekpleister voor kunstliefhebbers.

citytrip.be/c/3/20″>

Praagse Lente

De naam doet denken aan een ander stukje historie van Praag, de periode in 1968 toen partijleider Alexander Dubcek het communistische Tsjecho-Slowakije een meer gematigde koers uit stuurde. Deze Praagse Lente is ook de naam van het grootste en oudste muziekfestival van Praag. Het is een festival voor klassieke muziek en bestaat al sinds 1946. Het wordt traditioneel geopend met de symfonische gedichtenserie Má Vlast (mijn vaderland) van Smetana en eindigt met de Negende van Beethoven. Voor de klassieke muziekliefhebbers is dit evenement een aanrader. Op allerlei verschillende manieren worden de grootste stukken uit de geschiedenis van de muziek tijdens dit festival gespeeld. Wees er echter wel tijdig bij als je er een kaartje voor wil hebben; het festival dat jaarlijks op 12 mei begint, is meestal al vroegtijdig uitverkocht.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be