Het hele jaar door zijn er genoeg evenementen om te bezoeken in Düsseldorf. Of je nu langskomt voor een beurs, carnaval gaat vieren of in de spannende attracties gaat op de Rheinkirmes: je zult je prima vermaken. Een greep uit de evenementen van deze stad aan de Rijn.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Carnaval

Carnaval is altijd een heel spektakel in Duitsland. Vooral in het gebied rond de Rijn is het groot feest. Bonn, Keulen en Düsseldorf staan bekend om hun uitbundige carnavalsfeesten, met Keulen als hoofdstad van het Duitse carnaval.

Het Duitse carnaval betekent veel verkleedpartijen, leuke optochten en een biertje in je hand. Want je bent natuurlijk wel in Düsseldorf, de stad van het Altbier. Net als in Nederland en Vlaanderen wordt het feest gehouden van de 11e van de 11e tot carnavalsmaandag.

Beurzen

Düsseldorf heeft een eigen beurzencomplex: de Messe. Dit is jaarlijks de thuishaven van heel wat beurzen. Een bekende daarvan is de watersportbeurs BOOT. Er zijn vooral vakbeurzen, dus je zult er als toerist niet vaak komen. Tenzij je natuurlijk een bepaald interessegebied hebt en speciaal voor de beurs naar de stad komt.

Als je een beurs bezoekt, is het goed om te weten welke mogelijkheden tot overnachting je hebt en wat je zeker nog even in de stad moet kijken. Op onze website staan al heel wat tips voor bijzonderheden in Düsseldorf.

Rheinkirmes

Aan de uiterwaarden van de Rijn, en dus ook in Düsseldorf, vind je de grootste kermis van Europa. Dit is de Rheinkirmes. Hier staan grote achtbanen en wild draaiende attracties. Ook staan er voor de liefhebber nostalgische attracties, uit lang vervlogen tijden.

Op bepaalde avonden zijn er vuurwerkshows, die er boven de Rijn prachtig uitzien. De  dit jaar gehouden van vrijdag 12 juli tot en met zondag 21 juli.

Lees ook: Voordelen van een DüsseldorfCard te kopen

Kerstmarkten

Dusseldorf kerstmarkt

Kerst is altijd bijzonder in deze stad. Er zijn namelijk maar liefst 7 kerstmarkten die je kunt bezoeken! Iedere markt is anders aangekleed. Zo geeft de Altstadt van Düsseldorf vooral een nostalgisch gevoel. Op de Schadowplatz vind je juist een hippe en moderne variant op de kerstmarkt.

Als je alle kerstmarkten wilt bezoeken, dan moet je stevig doorlopen. Daarom is het een goed idee om bijvoorbeeld een lang weekend Düsseldorf te boeken en er wat langer dan een dag te blijven. Anders is er maar weinig tijd voor een lekkere glühwein.

Japan aan de Rijn

In Düsseldorf is het op 25 mei Japan Dag. Op deze dag wordt er gedacht aan de Japanse invloeden in de stad. Deze invloeden komen nog van na de Tweede Wereldoorlog, toen Duitsland en Japan op economisch vlak samenwerkten. Tijdens de dag kun je genieten van onder meer sushi, sashimi en tempura, maar zijn er ook atletische presentaties en wordt er informatie gegeven over de Japanse cultuur.

Wie gek is op manga kan er ook zijn hart ophalen: er wordt uitgebreid aandacht aanbesteed. Niet zo gek dat de stad voor een dag in ‘Japan aan de Rijn’ verandert, want er wonen maar liefst 7000 Japanners in de stad!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be