Little India

Little India

Wat oorspronkelijk een saaie buurt was, groeide dankzij de komst van onder andere Pakistanen en Sri Lankanen uit tot één van de meest bruisende plaatsen in Parijs. Door de overvloedige kleuren en exotische geuren waan je meteen in het Verre Oosten. Vandaag vind je in Little India een verzameling van Oosterse restaurants waar je terecht kunt voor heerlijke traditionele gerechten. Naast lekkere plaatsjes om te eten kun je in Little India ook shoppen. De straten zijn er gevuld met winkeltjes waar je werkelijk alles vindt. Van traditionele Oosterse kledij en accessoires tot plaatselijke lekkernijen.

Adres
41 Rue du Faubourg Saint-Martin
75010 Paris
Web
http://en.visitparisregion.com/guides-paris/enjoy/world-culture/strolls/little-india-67093.html
Arche de la Défense

Arche de la Défense

De Arche de la Fraternité is vandaag de dag beter bekend onder de naam l’Arche de la Défense. Het moderne bouwwerk heeft deze naam te denken aan haar ligging in het gelijknamige district  ‘La Défense’. Het gebouw werd ontworpen door de Deense Architect Johann Otto von Spreckelsen en werd in 1989 geopend, symbolisch 200 jaar na de bestorming van de Bastille. Het gebouw fungeert vandaag als kantoorgebouw maar is omsingeld door moderne architectuur alsook een heus shoppingcenter.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Passage de l’Arche
Parijs
Web
http://www.grandearche.com
Palais de Versailles

Palais de Versailles

Het kasteel van Versailles werd oorspronkelijk opgetrokken door Lodewijk XIII als jachthuis. Als snel kocht hij omliggende gronden en liet hij het landhuis verder uitbouwen. Het was de volgende koning Lodewijk XIV die verkoos Parijs in te ruilen voor het pittoreske Versailles. Lodewijk XIV, de zonnekoning, zorgde voor de enorme expansie van het paleis, het is deze expansie die we vandaag nog kunnen bewonderen. Het Paleis van Versailles diende na het verblijf van Napoleon als een nationaal museum. Toen het in 1830 tot museum werd omgevormd, werden vele kleine plekjes afgebroken om plaats te maken voor grote tentoonstellingszalen. Er zijn echter nog genoeg plekjes bewaard gebleven! Bezoek zeker Versailles eens als je een beeld wil hebben van de Franse glorie uit de 18e eeuw.

Adres
Place d’Armes
78000 Versailles
Web
http://www.chateauversailles.fr
Eiffeltoren

Eiffeltoren

Het icoon en symbool van de stad Parijs, de toren die in 1889 geopend werd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling. In 2002 verwelkomde de toren zijn 200 miljoenste gast, het is daarmee de meest bezochte bezienswaardigheid van de stad. 317 meter (inclusief vlaggenstok) scheidt het topje van de toren van de begane grond, dat je bovenaan een uniek uitzicht hebt over de hele stad kan dus niet verwonderen. Op het eerste platform is er ook een expositie over de geschiedenis van de toren.

Adres
La Tour Eiffel
Parc du Champ de Mars
5 Avenue Anatole France
75007 Paris
Web
http://www.toureiffel.paris
Le Palais Bourbon

Le Palais Bourbon

Volg jij de Franse politiek op de voet? Dan ben je bij het Palais Bourbon absoluut aan het juiste adres. Dit paleis aan de Seine, wordt gebruikt als samenkomst voor de Nationale vergadering. Aanschouw het door Delacroix geschilderde plafond en ontdek de geschiedenis van de Franse beschaving.

Adres
126, rue de l’université
75007 Parijs

Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg

Dit publieke park, in het centrum van de stad, is een oase van rust. In de tuin, met vijver en fonteinen, staan Franse beelden uit de geschiedenis. De kids amuseren zich op de klassieke carrousel of kijken naar het marionettentheater terwijl jij even uitblaast tijdens je trip door Parijs.

Adres
Boulevard St. Michel
75006 Paris
Web
http://www.senat.fr/visite/jardin/
Hôtel des Invalides

Hôtel des Invalides

Les Invalides bestaat eigenlijk uit drie delen: het Hôtel des Invalides, de Dôme des Invalides en de Cathédrale de Saint-Louis-des-Invalides. Het ligt in het 7de arrondissement en werd in 1671 opgericht door Lodewijk XIV.

De oorspronkelijke bedoeling van het gebouw was een opvangplaats voor de oorlogsveteranen van Frankrijk, vandaag wordt deze rol nog steeds voortgezet door het Institution Nationale des Invalides. In het gebouw vind je drie musea terug: het Musée de l’Armée, het Musée des Plan-Reliefs en het Musée de l’Ordre de la Libération.

In de Dôme staat ook het bekende praalgraf van Napoleon, dat gemaakt werd door de beeldhouwer Louis Visconti.

Adres
129 rue de Grenelle
75007 Paris
Web
http://www.invalides.org/
Kerkhof Père-Lachaise

Kerkhof Père-Lachaise

De laatste rustplaats van heel wat Franse en internationale grootheden zoals Edith Piaf, Gilbert Becaud, Frédéric Chopin, Jim Morrison en Maria Callas. Wellicht het meest prestigieuze kerkhof ter wereld vol met opvallende grafmonumenten.

De begraafplaats van 47 hectare groot is te vinden in het 20ste arrondissement op de heuvel Champ-l’Evêque.

Adres
Cimetière du Père-Lachaise
16, Rue du Repos
75020 Paris
Web
http://www.pere-lachaise.com/
Notre Dame

Notre Dame

Eén van de bekendste kathedralen ter wereld is ongetwijfeld de Notre-Dame in Parijs, gelegen op het Île de la Cité. Binnenin de kathedraal worden drie relikwieën van Christus bewaard namelijk zijn doornenkroon, een stuk uit het kruis en één van de nagels waarmee hij gekruisigd werd. De schitterende kunstwerken en adembenemende raamrozetten zijn de grootste troeven van het imposante bouwwerk.

Adres
6 Place du Parvis Notre-Dame
75004 Paris
Web
http://www.notredamedeparis.fr
Panthéon

Panthéon

Met een oppervlakte van maar liefst 110 meter op 84 meter en een hoogte van 83 meter is het Panthéon één van de grootste classicistische gebouwen van Parijs. Architect Jacques Soufflot ontwierp dit indrukwekkende monument in opdracht van de Markies van Marigny en baseerde zich hiervoor voornamelijk op de Grieks-Romeinse bouwstijl van het Pantheon in Rome. Enkele bekende namen zoals Victor Hugo, Louis Braille en Pierre en Marie Curie liggen begraven in de gigantische crypte onder het Panthéon.

Adres
Place du Panthéon
75005 Paris
Web
http://pantheon.monuments-nationaux.fr
Sacré Coeur

Sacré Coeur

In de romantische wijk Montmartre staat de wereldberoemde en adembenemende basiliek de Sacré Coeur. De bouw van deze felwitte kerk is gestart in 1876 naar aanleiding van de 58.000 doden die vielen in de Frans-Duitse Oorlog. Laat je in de kerk verbazen door de prachtige schilderijen en beeldhouwwerken, maar ook door ‘s werelds grootste afbeelding van Jezus in mozaïek. Tip: beklim 237 treden of neem de kabelbaan en aanschouw een prachtig uitzicht over een groot deel van Parijs!

Adres
35 Rue du Chevalier de la Barre
75018 Paris
Web
http://www.sacre-coeur-montmartre.com
Pont des Arts

Pont des Arts

Wandelbrug Pont des Arts staat synoniem voor romantiek en is dus ‘the place to be’ voor verliefde koppels tijdens hun citytrip Parijs. De brug loopt over de Seine en verbindt het Institut de France met de Cour Carrée van het Louvre. Tip: bezoek de Pont des Arts tijdens zonsopgang of zonsondergang!

Adres
43 Rue Marx Dormoy
75018 Paris
Arc de Triomphe

Arc de Triomphe

Arc de Triomphe is één van de bekendste bouwwerken in Parijs en de grootste triomfboog van Europa. Dit monument is gevestigd aan het westelijk beginpunt van de Champs Elysées en is gebouwd in opdracht van Napoleon. Het bevat tevens het graf van de onbekende soldaat.

Adres
Place du Général de Gaulle
75008 Paris
Web
http://arc-de-triomphe.monuments-nationaux.fr
Tuilerieën

Tuilerieën

De Tuilerieën werden gebouwd in opdracht van de Franse koningin Catharina de’ Medici in 1564 en bestond oorspronkelijk uit een prachtig koninklijk paleis en een keizerlijke tuin. Helaas sloeg het noodlot toe en werd het keizerlijk paleis volledig verwoest door een brand in 1871. De tuin bleef gelukkig wel bestaan en behoort nu tot één van de mooiste openbare tuinen van Parijs. Bovendien is het de ideale plek om even op adem te komen of te genieten van de zon!

Adres
186 Rue de Rivoli
75001 Paris
Tour Montparnasse

Tour Montparnasse

De Tour Montparnasse is met zijn 210m de hoogste wolkenkrabber van Frankrijk. Op de 59ste verdieping vind je het hoogste en grootste dakterras van Parijs vanwaar je 360° over de stad kunt uitkijken.

Een kaartje hiervoor kost € 10.

Adres
Tour Montparnasse
33, avenue du Maine
75015 Paris
Web
http://www.tourmontparnasse56.com

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be