Wie kiest voor een citytrip naar Brugge kiest voor romantiek en gezelligheid. Het Middeleeuwse decor van de stad zorgt voor een unieke sfeer, en betovert je vanaf het eerste moment. Brugge heeft iets speciaals. Laat je tijdens je verblijf dan ook helemaal meeslepen en ga helemaal op in de cultuur, geschiedenis en gastronomie die de Breydelstad te bieden heeft.

Dag 1

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Brugse Reien
Een citytrip in Brugge kan je het best starten met een gezellige wandeling langsheen de Brugse Reien. Het geeft je de ideale gelegenheid de stad eventjes te verkennen. Het leuke aan Brugge is immers dat alles op wandelafstand te bereiken is. De Reien voeren je mee tot diep in het bruisende centrum. Op de Grote Markt vind je het Belfort, veruit het bekendste, en zonder meer het meest opvallende monument van de stad. Neem zeker even de tijd om de 366 treden de trotseren. Het vraagt een inspanning, maar het adembenemende uitzicht boven op de top maakt veel goed! Op de Grote Markt vind je overigens ook andere historische monumenten die meer dan de moeite waard zijn, zoals het Provinciaal Hof of het standbeeld van Jan Breydel en Pieter de Coninck. Wil je Brugge op een andere manier ontdekken? Neem dan plaats in een echte Brugse paardenkoets. Opstappen kan op de Grote Markt.

L’Estaminet
Net naast het Astridpark vind je brasserie L’Estaminet (Park 5). Deze brasserie genoot veel media-aandacht door de televisiereeks ‘Pieter Aspe’. Treed in de sporen van commissaris Pieter Van In en proef de overheerlijke Spaghetti! Breng aansluitend ook een bezoek aan het Koningin Astridpark. Rust even uit en ontdek waarom dit de ‘groene long van het centrum’ wordt genoemd.

Groeningemuseum
Ben je klaar voor wat kunst en cultuur? Op wandelafstand van het Astridpark bevindt zich het Groeningemuseum (Dijver 12). De ingang van het museum vind je langs de Dijver. Het   museum toont een unieke collectie kunst met als één van de hoogtepunten het werk van Vlaamse Primitieven, een collectie schilderijen uit de barok en enkele meesterwerken van het Vlaams expressionisme.

Citytrip BruggeTip: Neem na het het museumbezoek even de tijd om de Bonifaciusbrug, of ook wel Liefdesbrug, te ontdekken, net achter het museum. Dit is één van de mooiste plekjes van Brugge. Aan de overkant van het water vind je dan weer de Onze-Lieve-Vrouwe kerk.

Stad van de chocolade
Wie Brugge zegt, zegt chocolade. Het wordt haast onmogelijk om te weerstaan aan de geur van de échte Belgische chocolade. De tientallen chocolatiers in de Breydelstad weten je, elk op hun eigen manier, te bekoren met hun ongeëvenaarde creaties. De bekendste chocolatier is zonder twijfel ‘The Chocolate Line’ (Simon Stevinplein 19), maar ook BbyB (Sint Amandsstraat 39) weet je met verstomming te slaan door zijn unieke combinaties van smaken. Een bezoek aan het chocolademuseum ‘Choco-story’ (Wijnzakstraat 2) is voor de zoetekouwen onder ons dan ook de kers op de taart. Heb je nog niet genoeg van al dit lekkers? In Brugge vind je ook het enige Frietmuseum (Vlamingstraat 33) ter wereld.

Souffleur
Sluit de dag af met een bezoekje aan de brasserie de Souffleur. De Souffleur ligt op wandelafstand van de Grote Markt, recht tegenover de stadschouwburg, en biedt een doorlopende keuken in echte brasseriestijl. Dit restaurant weet je te bekoren door zijn eerlijke keuken en vlotte bediening.

Dag 2

Zaterdagmarkt
Elke zaterdagmorgen kan je op ‘t Zand gezellig rondkuieren op de wekelijkse markt. Laat je leiden door de geur van de Belgische kazen en de heerlijke boterwafels. Loop aansluitend doorheen de belangrijkste shoppingstraat, de Steenstraat, en ontdek wat Brugge te bieden heeft op het vlak van mode. Wandel zeker ook eens binnen in de Sint Salvatorskathedraal in de Steenstraat. Het is de oudste parochiekerk en herbergt een rijke collectie schilderkunst met onder andere schilderijen van Vlaamse Primitieven zoals Dirk Bouts en Hugo van der Goes.

Diamantmuseum
Het Diamantmuseum ligt op een steenworp verwijderd van de Grote Markt. Hier kun je je werkelijk laten onderdompelen in de mysterieuze wereld van de diamant. Voor de vrouwen is dit museum een absolute aanrader! Diamonds are a girl’s best friend is nu eenmaal de leuze!

Brouwerij de Halve Maan
Een bezoek aan Brugge is niet geslaagd zonder geproefd te hebben van één van de typische Brugse bieren. En waar kan dit beter dan in brouwerij de Halve Maan (Walplein 26), de nog enige actieve familiebrouwerij in Brugge. Neem een kijkje achter de schermen van de brouwerij en degusteer de volle smaak van onder andere de ‘Brugse Zot’ en de ‘Straffe Hendrik’.

Salade Folle
Op het Walplein, recht tegenover brouwerij de Halve Maan vind je het gezellige eethuisje Salade Folle. Rust even uit en geniet van een gezellige sfeer, lekkere gerechten en gastvrije bediening.

Citytrip Brugge - BurgBurg
Opnieuw klaar om er tegenaan te gaan? Maak dan een korte wandeling naar de Burg, het historische kloppende hart van de stad. Op dit plein, net naast de Grote Markt en de Vismarkt leven Renaissance en Gotiek in harmonie met elkaar. De Heilig-Bloedbasiliek, het stadhuis, en het Brugse Vrije zijn maar enkele voorbeelden van prachtige bouwwerken die hier te vinden zijn. Op wandelafstand ligt het Gruuthuse museum waar de sfeer van de echte Middeleeuwen nog in de lucht hangt. Vooral de guillotine spreekt tot de verbeelding.

Minnewaterpark
Voor een gezellige wandeling moet je in het Minnewaterpark zijn. De rust, het fluiten van de vogels en de sierlijke zwanen weten je zeker te ontroeren. Geniet op één van de terrasjes, met subliem uitzicht op het Brugse Begijnhof.

Pottekijker
Een etentje in de Pottekijker (Achiel Van Ackerplein 2) is de ideale afsluiter van een leuke dag in het historische Brugge. Prikkel je smaakpapillen met verrukkelijke Belgische gerechten. Of laat je verrassen door de specialiteiten van het huis. Even op voorhand reserven is wel aan te raden.

Dag 3

Citytrip Brugge met de fietsOntdek Brugge en omstreken met de fiets
Met de fiets kan je je niet enkel in de Brugse binnenstad makkelijk verplaatsen. In het Brugse Ommeland kan je eenvoudig een leuke fietsroute uitstippelen en Brugge en omgeving verkennen. Brugge ligt op een steenworp van het historische Damme, of de Noordzee. Laat je even helemaal leiden door al je zintuigen…

Heb je goesting in een citytrip naar Brugge?

Overtuigd van de troeven van de Hanzestad en op zoek naar een hotel in Brugge?

  • Ibis budget Brugge (Marie Popelinplantsoen 4) is een gezellig ‘budget’ hotel op een steenworp van het Begijnhof en het Minnewater, dicht bij het centrum van de stad. Bekijk hier het hotel >>
  • Hotel Martin’s (Oude Burg 5) is dan weer een charmant en gerenoveerd hotel, op 200m van de Grote Markt, in het historische hart van de stad. Bekijk hier het hotel >>

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be