Brugse Reien

Brugse Reien

Brugge wordt gekenmerkt door de kanaaltjes in de historische binnenstad, ze fungeren als het ware als de aderen van de stad. Het water is genoemd naar de Reie, de rivier die vroeger doorheen de stad stroomde. Typisch zijn de Brugse zwanen en tientallen brugjes over het water. Vaak wordt Brugge dan ook het Venetië van het Noorden genoemd. Varend op de reien ontdek je geheime tuinen en de mooiste plekjes van Brugge.

Adres
Brugse Binnenstad
Minnewaterpark

Minnewaterpark

Wil je even uitblazen na een drukke dag? Wandel dan even langs het Minnewater, één van de mooiste parken van de stad. Het Minnewater vormde vroeger de binnenhaven van de stad. Nu is het een ideale plek om even te ontspannen en te genieten op één van de gezellige terrasjes, met prachtig uitzicht op het Begijnhof.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Begijnhof 6-20
8000 Brugge
Web
http://https://bezoekers.brugge.be/nl/minnewaterpark
Belfort

Belfort

Het belfort of de halletoren is het meest opvallende monument van de stad. De toren bevindt zich op de Grote Markt en is 83 meter hoog. Om de top te bereiken moet je 366 treden beklimmen. Op de plaats van het huidige gebouw stonden vroeger een aantal hallen. Die bestonden uit overdekte markten waar voornamelijk wol- en lakenhandel werd gedreven. Vanaf 1240 werd ook een stenen toren gebouwd, met een houten spits. Door een verwoestende brand werd dit complex echter vernield, en werd een nieuwe stenen toren gebouwd. Het onderste deel van het belfort dateert echter nog uit de 13e eeuw. Wie de top van het belfort bereikt kan genieten van een adembenemend uitzicht over Brugge en omstreken.

Adres
Grote Markt
8000 Brugge
Rozenhoedkaai

Rozenhoedkaai

De Rozenhoedkaai is ongetwijfeld één van de meest gefotografeerde plekjes in Brugge. De kaai deed vroeger dienst als loskaai voor schepen die zout aanleverden, doorheen de tijd veranderde het gebruik van de kaai echter. De Rozenhoedkaai vormt nu de aansluiting van het Belfort met de reien en vormt zo een sprookjesachtige plek. Bij het vallen van de avond is de Rozenhoedkaai één van meest romantische plekjes in Brugge. Vergeet dus zeker niet de Rozenhoedkaai te bezichtigen wanneer je Brugge bezoekt!

Adres
Rozenhoedkaai
8000 Brugge
Vismarkt

Vismarkt

Dagelijks, behalve op zon- en feestdagen, kun je een bezoekje brengen aan de Brugse vismarkt. Een plaats waar al je zintuigen rijkelijk getest zullen worden. Hier koop je enkel verse, bewerkte en bereide vis, schaal-en schelpdieren van 08u00 tot 13u00. Vlakbij de vismarkt vind je ook het schilderachtige Huidenvettersplein.

Adres
Vismarkt
8000 Brugge
Brouwerij Halve Maan

Brouwerij Halve Maan

In het hart van Brugge bevindt zich de Brouwerij Halve Maan ook wel bekend als Brouwerij Henri Maes. Dit is de enige, nog actieve familiebrouwerij in Brugge. Enkele zeer bekende bieren die hier gebrouwen wordt zijn o.a. de Brugse Zot en de Straffe Hendrik. Dagelijks zijn er rondleidingen doorheen deze Brugse Brouwerij.

Adres
Walplein 26
8000 Brugge
Web
http://www.halvemaan.be
Jan Van Eyckplein

Jan Van Eyckplein

Het Jan Van Eyckplein is gelegen in het centrum van Brugge, aan het begin van de Spiegelrei. Dit was ooit het kloppend hart van Bourgondisch Brugge. In het midden van het plein vind je het standbeeld van de bekende Vlaamse Primitief, Jan Van Eyck.

Adres
Jan Van Eyckplein
8000 Brugge
Heilig-Bloedbasiliek

Heilig-Bloedbasiliek

In de hoek van de Burg, naast het stadhuis, vind je de Heilig-Bloedkapel. Hier wordt het Heilig Bloed bewaard dat Diederik van de Elzas, graaf van Vlaanderen, naar Brugge zou hebben gebracht. Het gebouw bestaat uit de gotische bovenkapel, de Basiuliuskapel, waar de relikwie van het Heilig Bloed bewaard wordt, en de kleine Sint-Ivokapel. Beide kapellen werden in 1923 tot basiliek verheven. De basiliek is een pareltje en herbergt prachtige kunstvoorwerpen. Jaarlijks wordt op Hemelvaartsdag het Heilig Bloed rondgedragen doorheen de stad in de Heilig-Bloedprocessie.

Adres
Burg 13
8000 Brugge
Web
http://www.holyblood.com
 Begijnhof Ten Wijngaerde

Begijnhof Ten Wijngaerde

Sommige plekken zijn zo mooi dat je er stil van wordt, het Begijnhof is hier ongetwijfeld één van! Het Begijnhof werd opgericht in 1245 door Margaretha van Constantinopel, gravin van Vlaanderen, en is gelegen net naast het Minnewaterpark. Het Begijnhof kenmerkt zich door de kleine witte huisjes met een imposante binnentuin met prachtige bomen en bloemen. Vandaag wonen er geen begijnen meer, maar sinds 1927 is er wel een kloostergemeenschap van benedictessen gevestigd. De toegangspoort is te bereiken via de Wijngaardbrug. Vergeet ook zeker de gotische begijnhofkerk niet te bezoeken!

Adres
Begijnhof 3-7
8000 brugge
Sint Salvatorskathedraal

Sint Salvatorskathedraal

De Sint Salvatorskathedraal is Brugges oudste parochiekerk en dateert uit de 12e eeuw. In de kerk vind je onder meer een doksaal met orgel en een rijke collectie schilderkunst met onder andere schilderijen van Vlaamse Primitieven zoals Dirk Bouts en Hugo van der Goes.

Adres
Steenstraat
8000 Brugge
Web
http://sintsalvator.be
De Burg

De Burg

Dit oorspronkelijk omwald plein van Brugge behoort tot de oudste kern van de stad. Boudewijn I bouwde hier in 864 de grafelijke vesting tegen de Noormannen. Op dit Brugse plein leven Renaissance en Gotiek in harmonie met elkaar. Het stadhuis, het Brugse Vrije, de vroegere rechtbank van de stad, en de Heilig-Bloedbasiliek zijn maar enkele voorbeelden van prachtige bouwwerken die hier te vinden zijn.

Adres
Burg
8000 Brugge
Stadhuis

Stadhuis

Het Brugse stadhuis, gelegen aan de Burg, dateert van 1376 en is één van de oudste stadhuizen in de Nederlanden. Met zijn prachtige 19de eeuwse muurschilderijen en gepolychromeerd gewelf in de Gotische zaal is het Brugse stadhuis een absolute aanrader!

Adres
Burg 12
8000 Brugge
Web
http://https://bezoekers.brugge.be/nl/stadhuis
Segway Brugge

Segway Brugge

Maak een city tour doorheen Brugge en ontdek de historische stad op een unieke manier met een Seygway. Een gids wijst je de weg en toont je de meest adembenemende plekjes van de stad. De belangrijkste monumenten, historische gebouwen en verborgen pareltjes komen in deze tour aan bod. Ontdek de stad op een andere, hippe manier!

Adres
Sint-Jakobsstraat 44
8000 Brugge
Web
http://www.segwaybrugge.be/
Jeruzalemkerk

Jeruzalemkerk

De Jeruzalemkerk kenmerkt zich door de grote bol op de toren met daarboven het kruis van Jeruzalem. De kerk werd gebouwd in de 15e eeuw en is een van de weinige privaatkerken in België. Naar verluidt is de bouw van de kerk geïnspireerd op het grondplan van de kerk van het Heilig Graf in Jeruzalem.

Adres
Peperstraat 3
8000 Brugge
Onze-Lieve-Vrouwe Kerk

Onze-Lieve-Vrouwe Kerk

De monumentale Onze-Lieve-Vrouwe-kerk heeft de op één na hoogste bakstenen kerktoren ter wereld. Bovendien is het een van de meest opvallende gebouwen van Brugge. Naast het graf van Maria van Bourgondië vind je hier ook prachtige kunstwerken zoals onder meer het wereldberoemde werk Madonna met kind van Michelangelo.

Adres
Mariastraat Brugge
Web
http://www.onthaalkerk-brugge.be
Poortersloge

Poortersloge

De Poortersloge dateert uit de 15de eeuw en is gelegen op het Jan Van Eyckplein, schuin tegenover het Oude Tolhuis. Het gebouw diende hoofdzakelijk als vergader- en ontspanningsplaats voor de rijke Brugse Poorters. Het Brugs Beertje, volgens een legende de oudste inwoner van de stad, typeert de Poortersloge in Brugge. Sinds de 19de eeuw doet het Brugse historische monument nu dienst als Rijksarchief.

Adres
Academiestraat 18
8000 Brugge
Concertgebouw

Concertgebouw

Het Brugse concertgebouw is gelegen aan ‘t Zand in Brugge. Het gebouw werd opgetrokken in 2002 voor “Brugge 2002 Culturele hoofdstad van Europa”. Je kunt het concertgebouw in Brugge onmiddellijk herkennen door de duizenden rode terracotta tegels.

Adres
’t Zand 34
8000 Brugge
Web
http://www.concertgebouw.be/nl/

Sint-Walburgakerk

Sint-Walburgakerk

De Sint-Walburgakerk is een barokke parochiekerk in Brugge.  Op de plaats van de voormalige jezuïetenkerk stond een kapel die gesticht zou zijn in 745 door de Heilige Walburga. De kerk doet momenteel soms dienst als concertzaal voor het Festival van Vlaanderen.

Adres
Sint-Maartensplein
8000 Brugge
Huidenvettersplein

Huidenvettersplein

In het hartje van Brugge bevindt zich het Huidenvettersplein. Door zijn gesloten karakter waan je je eerder op een binnenkoer dan op een openbare plaats. Begin 14de eeuw werd het Huidenvettersplein in beslag genomen door de huidenvetters en leerlooiers. Achteraf diende het als kleine vismarkt waar de goedkopere vis van Brugge werd verhandeld. De rijkere Brugse lui kocht hun vis nog steeds op de Brugse Vismarkt. Nu is het hoofdzakelijk een toeristische plaats waar je gezellig kunt genieten van een Brugs biertje en even tot rust komen.

Adres
Huidenvettersplein
8000 Brugge
Kantcentrum

Kantcentrum

Kant is onafscheidelijk met Brugge verbonden. Een bezoekje aan het Brugse Kantcentrum is dan ook een absolute must voor elke kantliefhebber. Maak kennis met de kantwerksters en deel dezelfde passie. Spring binnen in de shop of bezoek simpelweg het kantmuseum.

Adres
Peperstraat 3
8000 Brugge
Web
http://kantcentrum.eu

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be