In het najaar van 2012 opende Historium Brugge zijn deuren in het prachtige neogotische gebouw naast het Provinciaal Hof op de hoek van de Brugse Markt. Historium is een interactieve, cultuurhistorische belevingsattractie die bezoekers terugbrengt naar de 15e eeuw, de glorietijd van Brugge.

De belevingsattractie is technologisch één van de meest vooruitstrevende attracties van Brugge en boeit bezoekers niet alleen met inhoud, maar ook met de manier waarop het verhaal wordt gebracht. Zo maakt Historium Brugge gebruik van de meest geavanceerde vormen en technieken van museale scenografie. De Middeleeuwse stad wordt onder meer in 3D geprojecteerd waardoor bezoekers letterlijk in een teletijdsmachine stappen en 500 jaar terug in de tijd reizen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Op die manier vormt Historium Brugge een echte zintuiglijke belevenis; bezoekers kunnen als het ware fysiek aanvoelen wat er in Brugge afspeelde in 1435. Wie rondwandelt in één van de zeven themazalen zal de drukte van de haven ervaren, de unieke sfeer in het schildersatelier van Van Eyck kunnen opsnuiven, de sneeuw die neerdwarrelt in de straten kunnen voelen, en de geur van de badhuizen kunnen ruiken.

Wie na een bezoek aan het Historium helemaal in Brugse sferen vertoeft kan in de ‘edutainment zone’ heerlijk genieten van een Brugs streekbier met panoramisch uitzicht op één van de mooiste pleinen van de stad. Verder zullen gidsenverenigingen ook daar hun informatiepunt hebben en hun rondleidingen doorheen de stad starten.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be