Italië kent heel veel steden die perfect zijn voor een citytrip. Het gezellige Pisa in de regio Toscane is er daar één van. De stad telt nog geen 100.000 inwoners waardoor het er heel gezellig en sfeervol is.

Toren van Pisa

Toren van Pisa

Wie aan Pisa denkt, denkt natuurlijk meteen aan de beroemde scheve toren in de stad. Dit monument moet je dus eens in levende lijve gezien hebben. Het scheefzakken van de toren begon al tijdens de bouw, die in 1173 begon. Dat kwam door de drassige ondergrond. Je kan dit monument alleen onder begeleiding bezoeken, in groepen van maximum 40 personen. Elk halfuur start er een tour en het is aan te raden goed op voorhand al een kaartje te reserveren. Zo ben je zeker dat je dit unieke monument kan bezoeken!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Bezienswaardigheden

Een ander indrukwekkend gebouw is de Duomo Santa Maria Assunta. Deze kerk werd gebouwd met de buit die Pisa veroverde bij de slag met de Saracenen op Sicilië. In het interieur valt vooral een rijk versierde preekstoel op. Daar vlakbij hangt de bronzen lamp Lampada de Galileo. Galileo Galilei zou door het kijken naar die lamp de wetmatigheden van slingerbewegingen ontdekt hebben. Een gebouw met een rijkgevulde geschiedenis dus!

Een van de mooiste pleinen in de stad is het Piazza dei Cavalieri (Plein van de Ridders). Hier vind je onder andere het 17de eeuwse Palazzo dell’Oroïogio terug, een statisch paleis uit de middeleeuwen. De vele monumenten kan je bewonderen vanop een van de gezellige terrassen op het plein. Schol!

Naast heel wat historische gebouwen heeft Pisa ook hedendaagse kunst te bieden. In de buurt van Piazza Victor Emanuelle II heeft de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Keith Haring een reusachtige muurschildering gemaakt van 180 m² groot. De artiest maakte dit werk in 1989, enkele maanden voor zijn dood. De figuren in de schildering symboliseren vrede en harmonie in de wereld.

Heerlijk ontspannen kan in de botanische tuin van de stad, een aanrader voor mensen die geïnteresseerd zijn in bijzondere bloemen of planten. Er is ook een natuurhistorisch museum en een oude broeikas met een fraai ijzeren frame. Ook de kruidentuinen zijn zeker een bezoekje waard!

Zin gekregen om Pisa met je eigen ogen te zien? Boek dan nu je reis.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be