Er valt veel te beleven in de Ardèche, voor zowel degenen die graag wandelen en foto’s maken, als degenen die liever kajakken of genieten van een goed restaurant. Ook zijn er tal van leuke dorpjes te bezoeken, met musea, kerken, kastelen en gezellige pleinen.

Als je de Ardèche wil bezoeken, is het aangeraden om er een autovakantie van te maken. Zonder een auto kun je namelijk veel prachtige plaatsen helaas niet bereiken. De wegen zijn er goed, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Met de auto naar de Ardèche

Hoe ver is de Ardèche?
Je kunt er voor kiezen om met je eigen auto naar de Ardèche te gaan, of om er daar één te huren (op het vliegveld bijvoorbeeld). Het voordeel van je eigen auto is dat je onderweg ook kunt stoppen in andere leuke plaatsjes. Zo kun je even uitrusten tijdens de rit, maar ook genieten van een maaltijd in een leuk restaurant. Natuurlijk doe je er wel langer over als je van de snelweg afgaat. Dit is dus vooral leuk als je 2 dagen over de rit wil doen.

Het is mogelijk om in één dag naar de Ardèche te rijden. Vanuit Brussel is het ongeveer 700 à 900 km, afhankelijk van je bestemming in de Ardèche. Reken dus, met pauzes, op 8 à 11 uur reistijd. Als je niet uitgebreid gaat lunchen, maar wat broodjes in de auto eet, bespaar je al snel een uur.

Hoe duur is de reis naar de Ardèche?
In Frankrijk moet je op de snelweg tol (péage) betalen. Afhankelijk van het punt waarop je Frankrijk binnenkomt, en je bestemming, kan dit oplopen tot 70 à 100 euro (enkele reis).

Wat te doen in de Ardèche?

Vals-les-bains
Hier kun je om de 6 uur een echte geiser zien, die soms wel tot 15 meter hoog komt. Online vind je de tijden van de geiser.

Balazuc
Dit is één van de mooiste dorpen van het land. Vanaf de Romeinse kerk heb je een prachtig uitzicht over de Ardèche. Een echte aanrader. Ook kun je het museum bezoeken (Muséum de l’Ardèche), waar mooie fossielen te vinden zijn.

Les gorges de l’Ardèche
Dit natuurlandschap mag je eigenlijk niet missen. Het is één van de mooiste plaatsen om te kanoën of kajakken (ter plaatse te huur). Als je liever op het droge blijft kun je natuurlijk door het gebied wandelen, en mooie foto’s maken van de zeldzame bloemen die er te vinden zijn.

Vergeet vooral niet de Pont d’Arc op te zoeken. Deze natuurlijke brug bevindt zich op 55 meter hoogte, en is 60 meter breed.

Le pont du diable
Zo’n 20 meter boven de rivier hangt deze mooie stenen brug. Vlakbij is er een klein strandje en kun je lekker zwemmen. Wel is het water hier best fris. Maar in de warme Franse zomer biedt dat juist welverdiende verkoeling!

Al deze plaatsen zijn makkelijk bereikbaar met de auto. Omdat het een toeristisch gebied is zijn er vaak goede parkeergelegenheden.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be