Als je in Praag bent, lijkt het net alsof de stad alleen maar winkelstraten heeft. Je zult voor een korte citytrip dus moeten kiezen waar je naar toe gaat. Wij hebben een handige lijst gemaakt van de beste en bekendste straten van Praag.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Karlovastraat

De Karlovastraat ligt tussen het Oude Stadsplein en de Karelsbrug. Dit is een smalle, kronkelige straat in Praag, waar het altijd druk is. Deze straat staat bekend om het Boheemse kristal en de sprankelende sieraden. Als je bezienswaardigheden in Praag bekijkt, kom je ongetwijfeld een paar keer door deze straat.

Als je een echte trendsetter wilt zijn, kun je eens kijken bij Parazit. Dat is een fashion shop met kleding van jonge Tsjechische designers. Je vindt hier allerlei stijlen: retro, streetwear, pop-art en haute couture.

Celetnastraat

De Celetna straat is een straat vol met exclusieve winkels. De ene winkel heeft een nog bijzonderder aanbod dan de andere. Deze straat is gelegen aan het Republiky plein, en komt uit op het Oude Stadsplein. Je kunt hier alleen ter voet komen. Het is een minder drukke straat dan bijvoorbeeld Karlova, dat even verderop ligt,

Als je in deze straat bent moet je echt even naar binnen bij Bohemian Crystal Souvenirs. Hier koop je een leuk souvenir van kristal voor thuis. Het is er niet duur. Hetzelfde geldt voor de winkels Carmen Fashion en Manufaktura. De ene is een modewinkel met betaalbare kleding, de andere is een leuke cadeauwinkel. Kortom: genoeg om te bekijken!

Praag

Vinohrady

Een goed bewaard geheim: Vinohrady. Deze plek is nog niet overspoeld door toeristen. Vooral de lokale bevolking komt hier regelmatig, omdat het net buiten het toeristische centrum van Praag ligt. Hier vind je vooral veel antiekwinkels en speciaalzaken.

Op de vierde verdieping van het winkelcentrum is de Food Court. Hier zijn allerlei lekkere eettentjes. Je kunt eens wat gaan eten en drinken bij Ovocný Svetozar: daar wordt je een typisch Tsjechische maaltijd voorgeschoteld.

Pariszkastraat

De Pariszkastraat is te vergelijken met de Champs-Elysées, maar dan in Praag. Het is een chique winkelstraat waar internationale modemerken gevestigd zijn. Hier shop je bij merken als Armani, Louis Vuitton of Dior. Je zult hier dus flink je spaarvarken voor moeten omkeren.

In de zijstraten zijn de shops van bekende Tsjechische mode-ontwerpers. Je vindt in de zijstraten boetieks van bijvoorbeeld Hana Havelkova of Klara Nademlynska. Dit zijn grote namen in Tsjechië.

Ungelt (achter de Tynkerk)

Ungelt, of de Tynhof, ligt achter de Tynkerk op het Oude Stadsplein. Het pleintje is omgeven door allerlei leuke winkeltjes, restaurantjes en terrasjes. Hier ga je zeker slagen voor een souvenir, want hier hebben ze veel antiekwinkeltjes met Tsjechische producten. Bij Green Devils kun je wat absint drinken en zelfs kopen. Het bevat 70 procent alcohol, dus voorzichtigheid is geboden! Je kunt wel stellen dat het een bijzondere ervaring is.

Aan Ungelt liggen ook wat restaurantjes. Zo kun je hier bijvoorbeeld vis of Indisch eten. Als Tandoori of Kip Biryani niet zo je ding is, vind je er ook een jazz en blues gastropub.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be