Vind je het leuk om te winkelen en hou je ervan om de keuze te hebben uit honderden verschillende winkels? Dan is het een goed idee om tijdens je bezoek aan St. Petersburg een dagje te gaan shoppen. St. Petersburg is de tweede grootste stad van Rusland en met meer dan 5 miljoen inwoners zijn er vanzelfsprekend ook genoeg leuke winkels te vinden voor de bevolking om hun kleren en andere spullen te kopen. In het centrum van de grote stad vind je op meerdere straathoeken leuke markten waar je allerlei soorten kledingstukken, voedsel en ook typische Russische spulletjes kunt kopen.

Nevsky Prospect

De bekendste en grootste winkelstraat van St. Petersburg is de Nevsky Prospect. Dit is meer een omgeving voor de mensen die aardig wat te besteden hebben. Je kan hier terecht als je wil shoppen in de winkels van bekende designer merken zoals Fendi en Giorgio Armani. Ben je een liefhebber van high-end fashion en wil je een unieke outfit shoppen? Dan moet je in de Nevsky Prospect straat zijn.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Drukke winkelstraten met veel gezelligheid

Saint Petersburg shopping

In St. Petersburg vind je natuurlijk niet alleen maar luxe winkelstraten met alleen maar designer boutiques. Naast de Nevsky Prospect winkelstraat zijn er ook nog vele andere gezellige en drukke winkelstraten waar je heerlijk kunt shoppen. Als je op zoek bent naar lekker Russisch eten dan moet je een kijkje nemen op de boerenmarkt genaamd Koeznnetjni. Hier worden verse producten zoals fruit, kaas en groenten verkocht. De gezellige sfeer op deze markt zorgt ervoor dat je je helemaal thuis voelt in deze grote Russische stad.

Winkelcentra in St. Petersburg

In St. Petersburg zijn ook verschillende winkelcentra te vinden waar je zeker wat uurtjes kunt vertoeven. Het belangrijkste en grootste winkelcentrum van de stad heet Gostiny Dvor. Dit winkelcentrum ligt nabij de Nevsky Prospect winkelstraat. Het gebouw bestaat uit meerdere zuilengalerijen en portieken. Tegenwoordig zitten er voornamelijk leuke winkels van bekende internationale modemerken in het winkelcentrum.

Een andere passage ligt schuin tegenover Gostiny Dvor en dit is het meest charmante winkelgebied van St. Petersburg. Naast de vele kledingwinkels vind je hier ook cosmetica winkels en kun je er sieraden en souvenirs kopen. De historische winkelgalerij met een dak van glas zal je versteld doen staan. Je hebt hier ook de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken, lekker een hapje te eten of een museum te bezoeken. De winkels in St. Petersburg zijn geopend tussen 10.00 uur een 19.00 uur. Op zondagen zijn de winkels 7 uur geopend, van 11.00 uur tot 18.00 uur. Hou er rekening mee dat je hier alleen maar met roebels kunt betalen en niet met euro’s.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be