De stad met de 100 torens zoals Praag ook wel wordt genoemd, blijft erg aantrekkelijk voor toeristen. De vergulden torenspitsen fonkelen als nergens met de prachtige gevelornamenten. Het pleisterwerk is in warme kleuren aangebracht waardoor het aanziet als de zon. In de tijd van welstand konden deze schitterende paleizen en kerken worden gebouwd, versierd met schilder en beeldhouwwerken. Praag heeft veel bezienswaardigheden, maar welke zijn nu echt bijzonder en mag je zeker niet missen tijdens een citytrip?

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Praag torens

Het dansende huis

Langs de Moldau staat het dansende huis wat bekend is geworden om zijn rare vorm. Sta je voor dit gebouw dan wekt het de indruk dat het overal tussen wil gaan. Het gebouw ziet er vreemd, kronkelend en apart uit maar heeft zeker wat. Het restaurant en café vind je op de bovenste verdieping, dat toegankelijk is voor publiek.

Boothotel en cafés

Heb je zin om ergens wat te drinken maar geen zin in een normaal restaurant? Op de boulevard tussen Vysehrad en de Oude Stad liggen boten met een hotel en diverse cafés. Heerlijk om over het water heen te kijken en even bij te komen, sommige boten zijn niet het hele jaar open. Van april tot oktober zijn alle boten toegankelijk.

De nacht en het kasteel………bijzonder

Een bijzonder plaatje wil iedereen wel zien. Wil jij ook zo graag de mooie stad Praag in de avond ontdekken? Loop dan ongeveer naar tramstop Karlovy Lane en kijk naar het uitzicht op de Karelsbrug met daarachter het prachtig verlichte kasteel. Als dat geen romantiek in de avond is!

Het bewegende hoofd van Kafka

Dit is een gigantisch hoofd wat bestaat uit 42 verschillende lagen roestvrij staal. Het mega hoofd weegt 39 ton en is 11 meter hoog, het is het hoofd van de Tsjechische schrijver Franz Kafka. Nu zal je vast denken ‘wat is er zo bijzonder aan een stalen hoofd?’, nou, dit enorme hoofd zie je namelijk bewegen! Kom je op het goede moment dan zal hij zelfs zijn tong naar je uitsteken. Een hele aparte ervaring als je op het ernaast gelegen terras zit.

citytrip.be/c/3/20″>

Naar de Petrin heuvel met de kabelbaan

Leuke attractie voor de kinderen is om met de kabelbaan omhoog te gaan naar de Petrin heuvel. Vanuit de kabelbaan heb je al een uitzicht over Praag wat zeker de moeite waard is. Zomer of winter, op de Petrin heuvel is het altijd mooi. Het is wel aan te raden in de winter dikke kleding aan te doen aangezien het erg koud kan zijn zo hoog. Bovenop de heuvel staat de “Praagse Eiffeltoren”. Deze 60 meter hoge toren kun je lopend beklimmen door een draaitrap naar boven. Is het een beetje helder weer, dan heb je niet alleen een mooi uitzicht over Praag maar kun je nog veel verder kijken.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be