Landstrasser Hauptstrasse

Landstrasser Hauptstrasse

Deze bekende winkelstraat herbergt veel mooie en ook luxueuze boetieks. De straat werd in de jaren 80 volledig aangelegd en is mede hierdoor ook perfect bereikbaar met de metro. De brede boulevards met mooie bomen gecombineerd met het grote aanbod aan winkels maken de Landstrasser Hauptstrasse een ideale winkelstraat! Vlak naast deze straat vind je bovendien de Rochusmarkt, deze biedt de ideale afwisseling voor wie even het shoppen wil pauzeren en wil genieten van een lekker hapje of drankje.

Adres
Landstraßer Hauptstraße
1030 Wien
Web
http://www.einkaufsstrassen.at/einkaufsgebiete/3-landstrasse/landstrasse/
Gumpendorferstrasse

Gumpendorferstrasse

Ben je het beu rond te lopen in de klassieke winkelstraten met de grotere winkelketens? Dan moet je tijdens je bezoek naar Wenen zeker de Gumpendorferstrasse opzoeken. Deze winkelstraat wordt door velen de meest diverse winkelstraat ooit genoemd. Het heeft zijn naam te danken aan het aanbod in de straat, naast klassieke winkels vind je er dure designerwinkels, meubelwinkels, maar ook verschillende bars en restaurants! Sla dus zeker de Gumpendorferstrasse niet over wanneer je een bezoek brengt aan Wenen!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Gumpendorferstrasse
Wenen
Haas Haus

Haas Haus

Het meest imposante gebouw in Wenen is zonder twijfel het moderne winkelcomplex Haas Haus ontworpen door de architect Hans Hollein. Het postmodernistische monument is gelegen recht tegenover de middeleeuwse Stephansdom. Zin om te shoppen, een kopje koffie te drinken of een hapje te eten in het mooie restaurant? Hier kan het allemaal! Zelfs overnachten in het sublieme hotel behoort tot de talrijke mogelijkheden!

Adres
Stephansplatz 4
1010 Wien
Mariahilfer strasse

Mariahilfer strasse

De Mariahilfer Strasse is de meest beroemde en langste winkelstraat van Wenen waar veel internationale winkels gevestigd zijn op het gebied van mode zoals Zara, Mango en H&M. Het brede scala aan winkels wordt afgewisseld met internationale hotels, restaurants en historische bezienswaardigheden zoals o.a. het MuseumsQuartier.

Adres
Mariahilfer Strasse
Wien
Web
http://www.mariahilferstrasse.at
Freyung Passage

Freyung Passage

Niet enkel is het Freyung Passage een Mekka voor de shopping liefhebbers onder ons, maar het is ook een streling voor het oog. Deze elegante 19e eeuwse winkelgalerij omvat een volledige marmeren gang met een prachtig gewelfd plafond en talrijke luxueuze winkels. Dit Weens shopping complex geniet zoveel bekendheid omwille van het belangrijkste ‘Kaffeehaus’ dat hier is ondergebracht, namelijk Café Central.

Adres
Freyung
Innere Stadt
1010 Wien

Naschmarkt

Naschmarkt

Bourgondiërs, haal hier jullie hart op! De Naschmarkt is veruit de belangrijkste openlucht fruit- en groentemarkt van Wenen. Deze gezellige markt is enorm geliefd bij de lokale bevolking. Van Turkse tot Chinese kraampjes, voor ieder wat wils dus! Een aanrader is het typische Weense zuurkoolkraam dat je voor geen geld van de wereld mag missen!

Adres
Kettenbrücke
1060 Wien
Kärntner Strasse

Kärntner Strasse

Deze belangrijke winkelstraat en het walhalla voor vele shoppingliefhebbers is gelegen in het hart van het Weens centrum. De straat loopt vanaf het Kalsplatz en loopt door tot naar de Stephansdom, vlakbij de Weense Staatsopera. Welke stijl je ook verkiest, naar wat je ook op zoek bent, hier vind je het zeker terug!

Adres
Kärntner Strasse
1010 Wien

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be