Up and Down the bridges

Up and Down the bridges

Naar oude traditie wandelen de inwoners van Venetië elk jaar in april met duizenden doorheen de smalle straten van Venetië. Vanaf het San Marco plein vertrekt de bende, na de start wordt de groep in twee verdeeld. De ene groep wandelt een tocht van tien kilometer, de andere een van vijf. Beide tochten doorkruisen de smalle straten en gaan over de vele bruggen die de stad rijk is. Als toerist is deze tocht zeker een aanrader gezien ze je meeneemt langs straten waar je normaal niet komt. Zo krijg je Venetië op een ander manier te zien!

Adres
Piazza San Marco
Venetië
Carnaval in Venetië

Carnaval in Venetië

Eind januari / begin februari wordt Carnaval in Venetië gevierd. Het festival begint altijd 10 dagen voor Mardi Gras en betekent letterlijk “vaarwel aan het vlees”. Tijdens Carnaval zijn er tal van tours, bals, theaters, …

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Als je geen kostuum hebt, zijn er genoeg mogelijkheden in de straten om je gezicht te laten schminken en om speciale hoeden aan te kopen. Proef zeker ook de fritelle, een soort donut die speciaal voor Carnaval wordt gemaakt!

Adres
In de binnenstad
Web
http://www.venice-carnival-italy.com/
Festa del Redentore

Festa del Redentore

Ieder jaar wordt de Pest van 1577 herdacht door middel van prachtig vuurwerk en creatief versierde gondels op de kanalen van Venetië.

Tijdens dit festival zijn er tal van optredens en het festivalweekend eindigt met een gondola race. Het is het op één na drukst bezochte evenement van Venetië, na carnaval natuurlijk. Dit evenement vindt in de zomer plaats op 18 en 19 juli 2015.

Adres
In de binnenstad
Web
http://www.comune.venezia.it
Biënnale

Biënnale

Sinds 1985 is er ieder jaar Biënnale in Venetië. Er zijn in totaal 28 landen die hieraan meedelen. Biënnale is een evenement waar Kunst & Architectuur centraal staan. De even jaren staan in teken van Kunst, de oneven jaren in teken van architectuur.

Dit jaar is het evenement van 7 juni tot 23 november 2015 en zijn er tal van tentoonstellingen en voorstellingen in teken van Architectuur.

Adres
San Marco 1364/A
Venetië
Italië
                                                                              Web
                                                                              http://www.labiennale.org

Festa Della Sensa

Festa Della Sensa

Het oudste evenement van Venetië vindt plaats op Hemelvaartsdag in mei. Oorspronkelijk diende deze ceremonie om Neptunus te vereren waarbij Dogen hun gouden ring in zee gooiden.

Nu nog steeds komen ambtenaren, geestelijken en de burgemeester samen op het San Marco plein om dan vervolgens met een bootje de zee op te gaan om een gouden ring in de zee te gooien.

Adres
San Marco
Venetië
Italië
Regata Storica

Regata Storica

Op de eerste zondag van september is er een grote vaartocht op Canal Grande. Hier zie je dan niet alleen de normale gondels, maar ook tal van rijkelijk versierde gondels zoals diegene waar de keizer en keizerin vroeger in vaarden.

Op het einde van het evenement vindt er een gondelrace plaats. Een typisch Venetiaans evenement dus!

Adres
Venetië
Web
http://www.veniceonline.it/Events/RegataStorica.asp

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be